Mikulec ku kauze Kollára: Energia by sa mala venovať boju s pandémiou

TA3 SITA
12.12.2020 12:20

Energia by sa mala venovať boju s pandémiou a každá zverejnená informácia by sa nemala využívať na politický boj narúšajúci stabilitu koalície. V stanovisku, ktoré poskytla riaditeľka tlačového odboru rezortu vnútra Barbara Túrosová, to uviedol minister vnútra Roman Mikulec. Reagoval tak na otázky súvisiace s aktuálnou personálnou situáciou v Nemocnici svätého Michala v Bratislave, v súvislosti s ktorou vo verejnosti zarezonoval najmä odchod námestníčky pre ošetrovateľstvo.

Mikulec ku kauze Kollára: Energia by sa mala venovať boju s pandémiou
SITA/Kancelária Národnej rady SR

Ministrovi zaslal otvorený list

Poslanec za stranu Sloboda a Solidarita Ondrej Dostál adresoval 10. decembra šéfovi rezortu vnútra otvorený list, v ktorom sa zastal odchádzajúcich zamestnancov nemocnice.

„Podľa nám dostupných informácií sa zdravotné sestry nedopustili žiadneho konania, pre ktoré by voči nim v súvislosti so spomínaným konfliktom mala byť vyvodená akákoľvek zodpovednosť. Považujeme za neprijateľné, aby následkom tejto udalosti bolo rozviazanie pracovného pomeru s dvoma vedúcimi zamestnankyňami nemocnice, ktoré sa svojich podriadených zastali, či akékoľvek iné postihy voči nim, napríklad odvolanie z funkcie,“ uviedol.

Medializované vyjadrenia o tejto situácii neboli však podľa Mikulca podložené žiadnymi konkrétnymi faktami, a preto nemá dôvod spochybňovať manažérske rozhodnutia vedenia nemocnice. Ako dodal, o predmetnej veci opakovane hovoril s generálnym riaditeľom nemocnice Branislavom Delejom. Ten ho mal ubezpečiť, že námestníčke bolo ponúknutých niekoľko pracovných pozícií, no rozhodla sa pre ukončenie pracovného pomeru dohodou.

Mikulec v tejto súvislosti zdôraznil, že nepostrehol otvorený list Dostála a ďalších poslancov adresovaný Richardovi Sulíkovi v prípade, keď bol v apríli tohto roku menovaný za predsedu Hlavného banského úradu bývalý okresný podpredseda SaS Bohumír Zvrškovec. V súvislosti s jeho menovaním sa podľa Mikulca upriamovala pozornosť najmä na jeho neodbornosť.

Ľudskému rozmeru situácie rozumie

Medializované informácie, týkajúce sa odchodu námestníčky pre ošetrovateľstvo, vníma Mikulec podľa vlastných slov citlivo a rozumie ľudskému rozmeru celej situácie.

Predseda národnej rady Boris Kollár bol 24. októbra účastníkom vážnej dopravnej nehody, následky ktorej si vyžadovali hospitalizáciu. Po tom, ako sa zistilo, že Kollár napriek aktuálne platnému zákazu návštev v nemocniciach návštevy opakovane prijímal, požiadal predseda NR SR o prepustenie z nemocnice do domácej liečby. Hospitalizáciu ukončil 27. novembra. Počas pobytu sa mal dostať do konfliktu s vrchnou sestrou oddelenia. Delej tak prípad riešil aj s námestníčkou pre ošetrovateľstvo.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok