Mnohé treba vylepšiť. Čaputová privítala ľudí, ktorí prepadli systémom

TA3 TASR
10.12.2020 18:09

Mnohé sociálne opatrenia bude treba vylepšiť v prospech ľudí. Vyplynulo to z vyjadrenia prezidentky Zuzany Čaputovej pre médiá po stretnutí s ľuďmi z celého Slovenska, ktorí počas pandémie "prepadli" systémom štátnej pomoci.

Mnohé treba vylepšiť. Čaputová privítala ľudí, ktorí prepadli systémom
SITA/Branislav Bibel

"Stretla som sa s ľuďmi zo všetkých kútov Slovenska. Toto stretnutie bolo veľmi zaujímavé, pretože som si vypočula individuálne príbehy," priblížila slovenská hlava štátu.  Tie príbehy však podľa nej reprezentujú aj širšie skupiny obyvateľov, ktorí sa ocitli vo veľmi podobnej - sociálnej a životnej - situácii.

V situácii, keď sú síce k dispozícii rôzne schémy štátnej pomoci, ktoré síce "zachytia" veľké množstvo ľudí, ale nie všetkých. Právna norma podľa prezidentkiných slov nemôže zachytiť každú životnú situáciu, pretože pestrosť života je ďaleko širšia, než na aké situácie právna norma dokáže pamätať. "O tom boli aj tieto príbehy," podotkla.

"Som rada za všetky opatrenia, ktoré na Slovensku fungujú. Som tiež rada, že ministerstvá prijali jednotlivé formy pomoci. Toto stretnutie s ľuďmi bolo na základe toho, že sa na mňa mnohí ľudia obracajú. Chcela som poznať preto aplikačnú prax a poukázať na možnosť drobných vylepšení, ktoré budú mať za následok stovky, možno tisíce ľudí a osudov, ku ktorým sa dostane reálna pomoc," dodala Čaputová.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok