V ČR zomrelo prvé dieťa s koronavírusom. Čísla sú opäť hrozivé

TA3 TASR
10.12.2020 09:58

V Česku pribudlo za stredu 6402 nových prípadov nákazy koronavírusom, čo predstavuje najvyšší denný nárast za uplynulé tri týždne. Vírus u našich západných susedov zabil prvé dieťa - mladé dievča, ktoré nemalo ani 15 rokov.

Majú už desaťtisíce nakazených

Viac novoinfikovaných (6470) naposledy pribudlo 19. novembra. Do štatistík pribudlo aj zatiaľ 158 úmrtí, tento údaj sa však dopĺňa spätne aj niekoľko dní dozadu. Celkový počet úmrtí na komplikácie spôsobené ochorením COVID-19 sa tak v ČR od vypuknutia pandémie zvýšil na 9226.

Česko v súčasnosti eviduje 60.161 aktívnych prípadov nákazy. Celkovo sa v ČR od začiatku pandémie nakazilo 563.333 ľudí. Doteraz sa z ochorenia vyliečilo 493.946 osôb. Do štvrtka (8.00 h) bolo v nemocniciach hospitalizovaných 4326 pacientov, stav 545 z nich je vážny.

Núdzový stav predĺžili

Česká vláda vo štvrtok ráno po predchádzajúcom súhlase poslancov dolnej komory českého parlamentu predĺžila núdzový stav v krajine do 23. decembra. V prípade ďalšieho negatívneho vývoja vláda v pondelok zváži ďalšie sprísnenie opatrení. Podľa ministra zdravotníctva Jana Blatného je veľmi pravdepodobné, že by sa tak mohlo stať ešte do Vianoc.

Skóre systému PES zostáva na 64 bodoch, piaty deň sa tak drží na štvrtom stupni rizika, v platnosti je však tretí stupeň. Podľa dát ministerstva zdravotníctva sa ale zhoršili všetky ukazovatele.

Česko zaznamenalo prvé úmrtie dieťaťa nakazeného koronavírusom. Zosnulé dieťa by malo byť dievča vo vekovej skupine 0-14 rokov. Či však malo nejaké ďalšie ochorenia a koľko presne malo rokov, nie je jasné. "Kvôli ochrane osobných údajov, bohužiaľ, nemôžem povedať viac informácií," uviedla hovorkyňa ÚZIS Lenka Svobodová.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok