Ako budú po novom fungovať reštaurácie? Terasy končia

TA3 SITA
10.12.2020 08:56

Terasy kaviarní a reštaurácií budú od piatku zatvorené. Ako vyplýva z najnovšej vyhlášky Úradu verejného zdravotníctva SR, od 11. decembra už nebude povolené podávať jedlá a nápoje v exteriérových častiach prevádzok.

Donášky zostávajú

"Naďalej však bude možné fungovať prostredníctvom donáškových služieb alebo osobného odberu," uviedol hlavný hygienik SR Ján Mikas. O nových opatreniach informoval Mikas spolu s predstaviteľmi vlády ešte na stredajšej tlačovej konferencii.

ÚVZ vo vyhláške taktiež určil podmienky pre lyžiarske vleky a lanovky s účinnosťou od 14. decembra. Maximálna kapacita kabínkovej lanovky bude stanovená na jednu osobu alebo členov spoločnej domácnosti. Všetky osoby staršie ako 10 rokov, ktoré ich využívajú, budú musieť mať negatívne výsledky antigénového alebo RT-PCR testu nie staršie ako 72 hodín. Zamestnanci budú musieť mať prekryté horné dýchacie cesty, okrem ostatných nárokov na čistenie a dezinfekciu budú musieť tieto prevádzky dezinfikovať hygienické zariadenia každú hodinu.

Sprísnené podmienky aj pre hotely

Sprísňujú sa tiež podmienky pre hotely a podobné zariadenia krátkodobého ubytovania rovnako od 14. decembra. Ich klienti starší ako 10 rokov budú musieť mať negatívne výsledky antigénového alebo RT-PCR testu nie staršie ako 72 hodín, zamestnanci budú musieť mať prekryté horné dýchacie cesty. V spoločných priestoroch prevádzok nebude povolená konzumácia jedál alebo nápojov.

"Všetky prevádzky naďalej musia vo zvýšenej frekvencii upratovať, čistiť a dezinfikovať dotykové plochy, dezinfikovať prostriedkami s virucídnym účinkom a vybaviť hygienické zariadenia tekutým mydlom a papierovými utierkami," pripomína vo vyhláške ÚVZ SR. Zmeny vo vyhláške zároveň umožňujú autoškolám od 11. decembra vyučovanie dištančnou formou.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok