Testovať svojich zamestnancov budú musieť aj niektoré podniky

TA3 TASR
9.12.2020 21:10

Podniky nad 500 zamestnancov budú musieť od 28. decembra pravidelne testovať svojich ľudí na nový koronavírus. Na tlačovej konferencii o tom informoval minister zdravotníctva Marek Krajčí.

Testovať svojich zamestnancov budú musieť aj niektoré podniky
SITA/Alexandra Čunderlíková

"Od 28. decembra ministerstvo hospodárstva zabezpečí a začne s testovaním zamestnancov v podnikoch nad 500 zamestnancov, ktorí by teda od tohto dátumu mohli začať pracovať vo svojich podnikoch," vysvetlil minister.

Ako potvrdil Krajčí, toto opatrenie má byť pre zamestnancov povinné. "A následne to bude potom povinné podľa toho, v ktorej zóne sa bude región nachádzať," vysvetlil s tým, že v oranžovej zóne už potom testovanie povinné nebude, ale pokiaľ región bude v červenej zóne, tak bude testovanie povinné v časovom rozstupe raz za 21 dní. Ak bude situácia v regióne ešte vážnejšia, tak raz za 14 dní a pre regióny v kritickej situácii to bude nevyhnutné každých sedem dní. "Aby ľudia v tom regióne v podstate mohli fungovať a nemuseli byť zamknutí doma," dodal minister.

"Naozaj by sme chceli, aby zamestnávatelia išli príkladom a svojich zamestnancov testovali. Tým pádom výrazne pomôžu k eliminácii nákazy a zároveň ochránia aj svoje podniky," uzavrel Krajčí.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok