Dnes nevieme, čo bude zajtra, prekáža Sulíkovi. Chce vidieť plán

TA3 SITA TASR
9.12.2020 08:49

Minister hospodárstva Richard Sulík si vie predstaviť lockdown v najviac zamorených okresoch. Ako ďalej uviedol pred rokovaním vlády, podrobnosti o ohlásenom lockdowne však nemá, keďže sa osobne nezúčastnil Ústredného krízového štábu.

Dnes nevieme, čo bude zajtra, prekáža Sulíkovi. Chce vidieť plán
TASR/Jaroslav Novák

On sám by však veľmi rád vidiel "nejaký plán", ktorý by ukázal, ako budeme postupovať. "Takéto ad hoc rozhodnutia od pásu, toto sa ukázalo, že je neúčinné," povedal Sulík. Zároveň pripomenul, že Ústredný krízový štáb má iba poradný hlas a konečné rozhodnutie je na hlavnom hygienikovi a vláde.

Richard Sulík: "Rád by som videl plán, ktorý nám ukáže, ako von z krízy a ako budeme postupovať do budúcna, nie takéto ad hoc rozhodnutia od pásu."

Miera predvídateľnosti rozhodnutí ale musí byť podľa ministra výrazne vyššia ako je dnes. "Dnes nevieme, čo bude zajtra, takto to nefunguje dobre," skonštatoval. Medializované zatvorenie terás reštaurácii, ako jedného z možných opatrení v rámci lockdownu, označil za ich cielenú likvidáciu. "To sa nijak inak nedá nazvať," myslí si Sulík.

V súvislosti s nákupom antigénových testov Sulík potvrdil, že rezort hospodárstva nákup organizuje. Realizovať sa bude priamym rokovacím konaním. "Ak všetko dobre pôjde, testy tu budú 7. januára," uviedol. Ministerstvo obrany aj štátne hmotné rezervy majú na svojich skladoch nejaký počet antigénových testov, Sulík však nevedel povedať konkrétne číslo. Malo by však ísť o "nízko miliónový počet".

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok