Bude veterno, varuje SHMÚ. Fúkať má vo viacerých okresoch

TA3 TASR
7.12.2020 09:41

Meteorológovia upozorňujú na silný vietor na hrebeňoch Tatier. Slovenský hydrometeorologický ústav vydal v okresoch Poprad, Liptovský Mikuláš, Ružomberok, Brezno, Banská Bystrica a Tvrdošín výstrahu druhého stupňa pred vetrom na horách. Do pondelkového rána vydal aj výstrahu druhého stupňa pred vetrom v okrese Levice. SHMÚ o tom informuje na svojom webe.

Bude veterno, varuje SHMÚ. Fúkať má vo viacerých okresoch
SITA/AP

V spomínaných okresoch severného a stredného Slovenska sa na hrebeňoch Tatier miestami očakáva výskyt silného vetra, ktorý dosiahne priemernú rýchlosť 90 až 100 kilometrov za hodinu (km/h) alebo krátkodobo v nárazoch 135 až 160 km/h. Výstraha platí do pondelka do 10.00 h.

e_0a140370-ea10-8937.jpg

Výstraha prvého stupňa pred silným vetrom je aj na západe a juhozápade Slovenska, kde sa ojedinele miestami očakáva vietor s rýchlosťou do 55 km/h. Na Orave môže dosiahnuť vietor rýchlosť do 85 km/h. SHMÚ vydalo výstrahu do 12.00 h.

Všetky diaľničné úseky sú zjazdné, povrch vozoviek je prevažne suchý až vlhký. Informuje o tom na svojej stránke Slovenská spáva ciest. Pozor si však treba dať na úseku Stakčín, okres Snina, a Ulič, kde je na ceste poľadovica. Na ceste II/549 Úhornianske sedlo - Krásnohorské Podhradie sa na vozovke vyskytuje miestami kašovitý sneh s hrúbkou 1 centimeter. V lokalite Čertovica sa musia vodiči pripraviť na hmlu.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok