Lučanského výsluch trval takmer dve hodiny, očakáva sa rozsudok

TA3 TASR
6.12.2020 19:01

Po takmer dvoch hodinách skončil výsluch policajného exprezidenta Milana Lučanského. Rozhodnutie o návrhu na vzatie do väzby piatich osôb obvinených v rámci akcie Judáš sa očakáva po 21.00 h. Okrem policajného exprezidenta absolvovala v nedeľu výsluch aj trojica obvinených.

Najskôr námestník riaditeľa SIS Boris Beňa, ktorý je dočasne mimo služby. Po ňom bývalý šéf kontrarozviedky SIS Peter Gašparovič. Taktiež policajný vyšetrovateľ Marián Kučerka. Obvinený bývalý policajt Ladislav Vičan absolvoval výsluch už v sobotu.

V sobotu rozhodla sudkyňa pre prípravné konanie na Špecializovanom trestnom súde v Pezinku o väzbe pre dvoch obvinených - bývalého viceprezidenta Finančnej správy Daniela Čecha a bývalého riaditeľa Úradu zvláštnych policajných činností ministerstva vnútra Jozefa Reháka. U nich je dôvodom väzobného stíhania obava z ovplyvňovania svedkov, čiže takzvaná kolúzna väzba.

Počas akcie Judáš bolo obvinených dovedna osem osôb. Návrh na vzatie do väzby bol vznesený siedmim z nich, keďže Norbert Bödör je už väzobne stíhaný v inej veci. Polícia uviedla, že obvinení sa mali trestnej činnosti dopúšťať dlhodobo, a to minimálne v ôsmich skutkoch. Obvinenia sa týkajú prijímania úplatku, podplácania, založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny a tiež ohrozenia dôvernej skutočnosti a vyhradenej skutočnosti.

V sobotu rozhodla sudkyňa pre prípravné konanie na Špecializovanom trestnom súde v Pezinku o väzbe pre dvoch obvinených - bývalého viceprezidenta Finančnej správy Daniela Čecha a bývalého riaditeľa Úradu zvláštnych policajných činností ministerstva vnútra Jozefa Reháka.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok