Fotogaléria: V hlavnom meste vypravili vianočnú električku

TA3 TASR
6.12.2020 18:03

Dopravný podnik Bratislava vypravil v nedeľu popoludní do ulíc hlavného mesta vianočnú električku. Prvýkrát jej dizajn nenavrhol samotný dopravca, ale oslovil umelcov a dizajnérov, a tak sa z nej stane pojazdná galéria. Informovala o tom hovorkyňa dopravcu Ľubica Melcerová.

Na rozdiel od minulých rokov, keď vo vianočnej električke napríklad hrali hudobníci, bude tentoraz električka súčasťou riadnej premávky mestskej hromadnej dopravy a bude jazdiť na trase linky 1 z Hlavnej stanice po Námestie Ľudovíta Štúra. Cez týždeň v poobedňajších hodinách a cez víkend takmer počas celého dňa. "Kto sa vianočnou električkou bude chcieť previezť, bude si musieť zakúpiť cestovný lístok tak ako na každú inú jazdu bratislavskou MHD," priblížila Melcerová.

Tento rok si vianočnú električku mohla verejnosť pozrieť prvýkrát v nedeľu popoludní na vyzdobenej zastávke SND pri historickej budove Slovenského národného divadla. DPB oslovil slovenského sklárskeho dizajnéra a vedúceho ateliéru Sklo Patrika Illa. Ten každoročne organizuje výstavu vianočných ozdôb, kde umelci stvárnia svoju predstavu vianočnej ozdoby.

"Vďaka tomu sa z tohtoročnej vianočnej električky stane pojazdná galéria, v ktorej okrem vianočnej atmosféry môžu cestujúci obdivovať návrhy vianočných ozdôb od slovenských umelcov a dizajnérov," uviedla Melcerová. Z vonkajšej strany vianočnú električku skrášľuje polep s motívom od Illa. Dopravca chce takto podporiť kultúru, ktorá pre koronakrízu trpí.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok