Rozhodujú o väzbe pre bývalého šéfa polície Lučanského

TA3 TASR
6.12.2020 08:17

Sudkyňa pre prípravné konanie Špecializovaného trestného súdu v Pezinku začala v nedeľu po 7.30 h rozhodovať o návrhu prokurátora Úradu špeciálnej prokuratúry väzobne stíhať policajného exprezidenta Milana Lučanského a ďalších štyroch obvinených v rámci akcie Judáš.

Okrem policajného exprezidenta teda rozhoduje aj o návrhu na väzobné stíhanie pre osoby B. B., P. G., M. K. a L. V. V rámci akcie Judáš bola obvinená aj dvojica osôb Jozef Rehák a Daniel Čech. Tie vzala sudkyňa do väzby ešte v sobotu 5. 12. Dôvodom väzby je v ich prípade obava z možného ovplyvňovania svedkov.

6december2020-pezinok-sud-1745623-1_0a140370-84c8-02db.jpg

"Rozhodnutie nie je právoplatné, obvinení podali proti nemu sťažnosti a sťažnosť podal aj prokurátor proti neakceptovaniu preventívnej väzby u jedného z obvinených," spresnila hovorkyňa ŠTS Katarína Kudjáková. O sťažnostiach rozhodne najvyšší súd.

Polícia obvinila v rámci akcie Judáš osem osôb. Ide o ľudí, ktorí pôsobili a niektorí stále pôsobia vo vysokých funkciách policajného zboru, Slovenskej informačnej služby a Kriminálneho úradu finančnej správy. Trestnej činnosti sa mali dopúšťať dlhodobo, a to minimálne v ôsmich skutkoch. Obvinenia sa týkajú prijímania úplatku, podplácania, založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny a tiež ohrozenia dôvernej skutočnosti a vyhradenej skutočnosti.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok