Fico dostal "šialený" dokument o hrozbách. Podáva trestné oznámenie

TA3 TASR
4.12.2020 14:59

Šéfovi Smeru-SD sa údajne od jedného z novinárov dostal do rúk dokument, ktorý expremiér nazval "šialenou vecou". Ide o oficiálne podanie bratislavskej prokurátorky, ktoré hovorí o vyhrážaní sa pracovníkovi NAKA. Fico, ktorý na tlačovú besedu nechal doniesť aj "dva gestapácke kabáty", podáva trestné oznámenie.

Fico dostal "šialený" dokument o hrozbách. Podáva trestné oznámenie
TA3

Predseda opozičného Smeru-SD Robert Fico podáva trestné oznámenie na prokurátorov Úradu špeciálnej prokuratúry Ondreja Repu a Michala Šúreka za spáchanie viacerých trestných činov. Zastupujúceho špeciálneho prokurátora žiada, aby im okamžite pozastavil činnosť. Hovorí napríklad o vyhrážaní sa pracovníkovi Národnej kriminálnej agentúry, ktorý bol následne zadržaný.

Šéf Smeru-SD čítal podanie prokurátorky Krajskej prokuratúry v Bratislave Kataríny Kučerkovej na týchto dvoch prokurátorov. Podľa dokumentu sa mali obaja vyhrážať jej mužovi, ktorý pracuje na NAKA, aby sa priznal v kauze Očistec a spolupracoval. Ak tak neurobí, mali mu pohroziť, že jemu i jeho manželke spravia hanbu a že pôjde do väzenia. Rovnako ho mali požiadať, aby cez manželku zistil informácie v rámci prokuratúry.

Myslí si, že Kučerková by mala dostať ochranu. Od budúceho generálneho prokurátora, ktorým má byť Maroš Žilinka, očakáva, že preverí zákonnosť policajných zásahov v posledných mesiacoch. "Ak ich urobí poriadne, 85 percent ľudí musí byť okamžite prepustených z väzby," dodal Fico. Pripomenul, že mnohé zatýkania sa dejú na základe výpovedí tzv. kajúcnikov. Pýta sa, koľko ľudí je nezákonne vo väzbe po akciách, a naznačuje politickú objednávku.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok