Iuventa nestačila na FTC, skupinová fáza LM v nedohľadne

TA3, SITA
19.9.2012 22:51

Hádzanárky Iuventy Michalovce podľahli v prvom stretnutí play-off kvalifikácie Ligy majstrov maďarskému FTC Rail Cargo Hungaria Budapešť vysoko 26:40 a postup do základnej skupinovej fázy najprestížnejšej klubovej súťaže sa im výrazne vzdialil.

Iuventa nestačila na FTC, skupinová fáza LM v nedohľadne
SITA

Iuventa Michalovce (SR) - FTC Rail Cargo Hungaria (Maď.) 26:40 (10:15)
Zostava a góly Iuventy: Kudročová, Krebsová, Medveďová - Bachirievová, Bačíková, Geričová 3, Szöllösiová 1, Kovaličková, Rebičová 2, Hollá 1, Tobiašová 6/3, Hvostaľová, Wollingerová 4, Snopovová 5, Viňukovová 1, Tregubovová 3

Najviac gólov za FTC: Tomoriová 6, Penová 6/3, Cifrová, Szucsánska a Szamoránska po 5,...Kovacsiczová 1
Pok. hody: 4/3 - 4/4, vylúčené: 1 - 4, rozhodovali: Maričová a Mašičová (obe Srb.), 1800 divákov

Priebeh zápasu:

Úvodný gól duelu strelila síce domáca Tobiašová, ale už prvá štvrťhodina hry, po ktorej Ferencváros vyhrával 9:3, jasne naznačila, kto bude držať opraty vo svojich rukách. Michalovské hráčky potom znížili na 6:11 a päťgólový rozdiel bol aj po I. polčase, keď kanonierka Tobiašová tesne pred prestávkou z pokutového hodu znížila na 10:15.

Maďarské družstvo potrebovalo v druhom dejstve niečo vyše desať minút, aby zdvojnásobilo svoje vedenie (24:14) a štvrťhodinu pred koncom vyhrávalo dokonca už 28:16. Celkový víťaz uplynulých dvoch ročníkov Pohára víťazov pohárov aj v zostávajúcom čase pokračoval v kanonáde a slovenskému šampiónovi napokon uštedril v Chemkostav aréne debakel 40:26.

Hlasy:

Ján Packa (tréner Iuventy): "Ja som od svojich hráčok očakával dnes viac. Ukázalo sa, že skúsenosti Ferencvárosu z pohárových zápasov boli obrovské, a to podľa mňa dnes rozhodlo. Vedeli sme, čo budú hráčky FTC hrať, no aj tak sme ich neubránili. Do odvety pôjdeme ako do každého iného zápasu. Náš život sa totiž nekončí po súbojoch s maďarským tímom, čakajú nás aj ďalšie stretnutia."

Gábor Elek (tréner FTC): "Teší ma vysoké víťazstvo mojich zvereniek. Teraz musím povedať, že som sa tohto zápasu trochu obával, pretože sme vedeli o sile nášho dnešného súpera. Dobre sme sa však na neho pripravili a pokryli jeho silné stránky. Som rád, že moje zverenky tento zápas nepodcenili a vďaka vysokému víťazstvu sme jednou nohou v Lige majstrov.“

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok