Útočník z Trieru bol počas útoku opitý, zabil aj bábätko

TA3 TASR
2.12.2020 15:46

Muž, ktorý vrážal autom do ľudí v centre nemeckého mesta Trier, zostane vo vyšetrovacej väzbe. Oznámil to hovorca miestnej polície. Vzhľadom na to, že sa stále preveruje i možnosť, že páchateľ trpí psychickým ochorením, rozhodovalo sa o tom, či bude naďalej umiestnený vo väzbe, alebo ho presunú do uzatvoreného psychiatrického zariadenia.

Útočník z Trieru bol počas útoku opitý, zabil aj bábätko
SITA/AP

Nemec vo veku 51 rokov vrážal pod vplyvom alkoholu autom do chodcov v pešej zóne v meste Trier v spolkovej krajine Porýnie-Falcko. Usmrtil pritom päť osôb vrátane deväťtýždňového dieťaťa a jeho otca, ďalších 18 osôb utrpelo zranenia. Matka dojčaťa náraz prežila a spolu s ďalším 1,5-ročným synom je hospitalizovaná v nemocnici.

Vyšetrovatelia nateraz vychádzajú z toho, že tento čin nebol organizovaný ani nemal politický motív a muž konal v amoku. Nič nenasvedčuje ani tomu, že by mal muž komplicov alebo spolupáchateľov. Detaily policajného výsluchu zatiaľ neboli zverejnené. Muž čelí obvineniam z päťnásobnej vraždy, viacnásobného pokusu o vraždu a viacnásobného ublíženia na zdraví.

Vyšetrovatelia nateraz vychádzajú z toho, že tento čin nebol organizovaný ani nemal politický motív a muž konal v amoku. Nič nenasvedčuje ani tomu, že by mal muž komplicov alebo spolupáchateľov.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok