Krnáč viac na predsedu NKÚ kandidovať nebude

TASR, TA3
19.9.2012 17:30

Bývalý poslanec Národnej rady SR za SaS Kamil Krnáč viac nebude kandidovať na post predsedu Najvyššieho kontrolného úradu (NKÚ). Uviedol to v stanovisku, ktoré TASR poskytla hovorkyňa SaS Tatiana Tóthová.

Krnáč viac na predsedu NKÚ kandidovať nebude
SITA

"Spôsob, akým strana Smer-SD vystupuje v otázke voľby predsedu NKÚ, je dôkazom, že Robert Fico robí všetko pre to, aby ovládol všetky ústavné inštitúcie v štáte. Odmietam sa podieľať na tejto politickej hre, a preto som sa rozhodol ďalej na funkciu predsedu NKÚ nekandidovať," uviedol Krnáč.

Parlamentnej opozícii v utorok (18.9.) nevyšiel ani druhý pokus presadiť Krnáča za nového predsedu NKÚ. Krnáč ako nominant všetkých opozičných strán získal v tajnej voľbe len 63 hlasov zo 148 prítomných, 49 poslancov bolo proti, 27 sa zdržalo, deväť hlasovacích lístkov bolo neplatných.

Kamil Krnáč mal vo funkcii nahradiť presluhujúceho šéfa NKÚ Jána Jasovského (nominant ĽS-HZDS), ktorému uplynulo funkčné obdobie vo februári. Pri prvom pokuse 26. júla získal Krnáč 53 hlasov od 146 prítomných poslancov, čo znamená, že ho nevolila ani celá opozícia. Ani jedna zo strán záporné hlasovanie nepriznala.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok