Haščák prenocoval v cele, vzdáva sa všetkých funkcií v Pente

TA3 TASR SITA
2.12.2020 11:33

Jeden z najvplyvnejších ľudí na Slovensku, ktorý bol hlavným aktérom megakauzy Gorila, strávil noc v policajnej cele. Po zadržaní sa vzdáva všetkých výkonných pozícií v Pente, hoci zostáva spolumajiteľom tejto finančnej skupiny. Riadiace kompetencie preberá podľa medializovaných informácií Iain Child.

„Jaroslav Haščák, spolumajiteľ investičnej skupiny Penta, odmieta obvinenia, ktoré boli voči nemu vznesené zo strany príslušného vyšetrovateľa. V spolupráci so svojimi právnymi zástupcami preto použije všetky dostupné právne prostriedky na svoju ochranu. Vzhľadom na vzniknutú situáciu sa vzdáva všetkých výkonných pozícií v investičnej skupine Penta. Naďalej zostáva jej spoluvlastníkom. Riadiace pozície po J. Haščákovi v Pente preberá Iain Child, ktorý bude pôsobiť ako Riadiaci Partner divízie Buy Out, ktorá zodpovedá za všetky investičné projekty Penty s výnimkou Penta Real Estate,“ uviedla v stanovisku finančná skupina.

Šéfa finančnej skupiny Penta obvinil policajný vyšetrovateľ z korupcie a legalizácie príjmu z trestnej činnosti. Finančná skupina považuje veľký zásah, na ktorom sa v sídle Penty zúčastnili desiatky policajtov so samopalmi, za neprimeraný a neopodstatnený. Malo ísť o zásah v súvislosti s kauzou Gorila.

Iain Child sa stal spolumajiteľom Penty v novembri 2010. Má na starosti predovšetkým investície v Primabanke a vo Fortuna Entertainment Group. Na výkonnom riadení skupiny Penta sa podieľajú ďalší traja spoluvlastníci - Marek Dospiva (riadiaci partner Penta Real Estate), Jozef Oravkin (zodpovedný za Privatbanku, časť realitných projektov na Slovensku a za investície skupiny v spoločnosti Slovalco), Eduard Maták (zodpovedá za investície v zdravotníctve).

V bratislavskom Digital Parku, kde sídli finančná skupina Penta, zasahovali v utorok ozbrojení policajti. Jaroslava Haščáka obvinil policajný vyšetrovateľ z korupcie a legalizácie príjmu z trestnej činnosti. Finančná skupina zásah považuje za neprimeraný a neopodstatnený. Malo ísť o zásah v súvislosti s kauzou Gorila.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok