Dohodnuté. Tréner našej reprezentácie zostáva, rozhodli v SFZ

TA3 TASR
1.12.2020 14:25

Štefan Tarkovič povedie slovenskú futbalovú reprezentáciu aj v nasledujúcom období. Zmluvu so Slovenským futbalovým zväzom podpísal do decembra 2021. Výkonný výbor SFZ o tom rozhodol na rokovaní. Tarkovič môže pri reprezentácii zotrvať aj dlhšie v prípade úspešnej kvalifikácii na MS 2022.

"V prípade postupu do baráže, či na MS, môže zväz uplatniť jednostrannú opciu na ďalší kvalifikačný cyklus," uviedol na webe sfz.sk prezident zväzu Ján Kováčik. Tarkovič viedol A-mužstvo Slovenska v uplynulých troch zápasoch, keď na lavičke nahradil odvolaného Pavla Hapala. S tímom sa mu podarilo postúpiť na EURO 2020 po zvládnutom finálovom zápase v Belfaste vo Windsor Parku proti Severnému Írsku (2:1 pp).

Tarkovič môže pri reprezentácii zotrvať aj dlhšie v prípade úspešnej kvalifikácii na MS 2022.

Po jeho vedením Slováci zvíťazili aj v nasledujúcom zápase Ligy národov doma proti Škótsku (1:0), o tri dni neskôr podľahli v Plzni Česku 0:2. "Výkonný výbor jednohlasne rozhodol o Štefanovi Tarkovičovi, iný kandidát nebol. Plat trénera bude 15.000 eur mesačne a za prípadný postup na MS dostane odmenu 200.000 eur tak, ako to bolo u predchádzajúcich trénerov," dodal Kováčik.

Štyridsaťsedemročný Tarkovič bol v rokoch 2013 až 2018 asistentom Jána Kozáka pri reprezentácii, po jeho odstúpení sa v januári 2019 presunul na post technického riaditeľa SFZ. Sám Kozák práve Tarkoviča odporučil za svojho nástupcu.

Prešovský rodák viedol slovenský výber 16. októbra 2018 v prípravnom zápase v Štokholme proti domácim Švédom, duel sa skončil nerozhodne 1:1. Na klubovej úrovni pracoval Tarkovič ako tréner Košíc, Prešova aj Žiliny, dva roky pôsobil aj ako asistent v Baniyas SCC, prvoligistu v Spojených arabských emirátoch.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok