Musíme byť veľmi opatrní. Merkelová varovala pred treťou vlnou

TA3 TASR
1.12.2020 00:34

Nemecká kancelárka Angela Merkelová v pondelok varovala, že ak sa obyvatelia krajiny nebudú v nasledujúcich týždňoch správať zodpovedne, hrozí Nemecku tretia vlna pandémie nového koronavírusu.

Musíme byť veľmi opatrní. Merkelová varovala pred treťou vlnou
SITA/AP

"Počas zimy budeme musieť byť veľmi, veľmi opatrní," povedala Merkelová na virtuálnej panelovej diskusii s policajnými predstaviteľmi. "Inak skončíme rovno v ďalšej vlne (nákazy)."

Merkelová na online zasadnutí prezídia kresťanských demokratov navyše kritizovala plány niektorých spolkových krajín, ktoré chcú počas vianočných sviatkov napriek vysokému počtu nakazených v určitých mestách otvoriť hotely pre rodinné návštevy. Podľa kancelárky nie je možné kontrolovať, či sa v hoteloch skutočne ubytujú len príbuzní osôb žijúcich v danej oblasti, zdôvodnila svoje námietky.

Počas vianočných sviatkov - od 23. decembra do 1. januára - sa obmedzenia pre stretávanie rodín zmiernia. Zísť sa bude môcť až do desať ľudí namiesto piatich. V Nemecku platí od 2. novembra čiastkový lockdown, ktorý potrvá do 20. decembra. Hoci sa počet nových prípadov nákazy stabilizoval, tamojší predstavitelia varujú, že ide len o mierny pokrok v boji s pandémiou. Nemecko hlásilo za 24 hodín v pondelok 11 169 novoinfikovaných, čím sa ich celkový počet zvýšil na 1 053 869. Počet úmrtí stúpol o 125 na 16 248.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok