Koalícia sa dohodla. Voľbu generálneho prokurátora presunú

TA3 TASR
30.11.2020 21:34

Národná rada by mala kandidáta na generálneho prokurátora voliť vo štvrtok 3. decembra o 17.00 h. Na presunutí voľby sa v pondelok dohodla koaličná rada. Na sociálnej sieti o tom informoval šéf poslaneckého klubu OĽANO Michal Šipoš.

Pôvodne mal parlament voliť minulý týždeň, ale keďže sa koalícia nedohodla na spoločnom kandidátovi, presunuli poslanci hlasovanie na tento týždeň. Mali hlasovať v utorok 1. decembra. O voľbe hovorila koaličná rada v pondelok.

O post generálneho prokurátora má záujem sedem uchádzačov.

O post generálneho prokurátora má záujem sedem uchádzačov. Sú nimi Jozef Čentéš, prokurátori Úradu špeciálnej prokuratúry Ján Hrivnák, Tomáš Honz, Ján Šanta a Maroš Žilinka, prokurátor Krajskej prokuratúry v Banskej Bystrici Rastislav Remeta a sudca Najvyššieho súdu SR Juraj Kliment.

Generálna prokuratúra nemá riadneho šéfa už mesiace. Jaromírovi Čižnárovi sa 17. júla skončilo sedemročné funkčné obdobie. Hoci mohol zostať vo funkcii do vymenovania nového šéfa prokurátorov, požiadal prezidentku Zuzanu Čaputovú o uvoľnenie z funkcie, zanikla mu v auguste.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok