Bývalý šéf NAKA zostáva vo väzbe, NS zamietol jeho sťažnosť

TA3 TASR
30.11.2020 17:37

Bývalý šéf Národnej kriminálnej agentúry Prezídia Policajného zboru Peter Hraško zostáva vo väzbe. Najvyšší súd na pondelkovom neverejnom zasadnutí zamietol jeho sťažnosť proti vzatiu do väzby. Informovala o tom hovorkyňa najvyššieho súdu Alexandra Važanová.

Bývalý šéf NAKA zostáva vo väzbe, NS zamietol jeho sťažnosť
SITA/Diana Černáková

"Senát dospel k záveru, že u obvineného sú dôvody kolúznej a preventívnej väzby, v tomto štádiu konania, dané. Senát väzbu obvineného dohľadom probačného a mediačného úradníka nenahradil," povedala Važanová.

Špecializovaný trestný súd v Pezinku zobral Petra Hraška do väzby 8. novembra. Dôvodom bola obava z možného ovplyvňovania svedkov a z pokračovania v trestnej činnosti, teda kolúzna a preventívna väzba. Sudca o väzbe rozhodol bez výsluchu obvineného, keďže to jeho zdravotný stav neumožňoval.

Bývalého šéfa NAKA zadržali v rámci akcie spolu s bývalým policajným prezidentom Tiborom Gašparom. Obvinenie vyšetrovateľ NAKA vzniesol pre viaceré trestné činy, okrem iného pre zločin založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny, korupčné trestné činy a trestný čin zneužívania právomoci verejného činiteľa. Dovedna mala skupina pozostávať z 13 obvinených. Podľa obvinení ju mal riadiť nitriansky podnikateľ a väzobne stíhaný Norbert Bödör. Medzi obvinenými je aj špeciálny prokurátor, v súčasnosti väzobne stíhaný Dušan Kováčik.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok