Kováčiková sa chcela vzdať funkcie, je však práceneschopná

TA3 SITA
30.11.2020 12:41

Prvá námestníčka generálneho prokurátora Viera Kováčiková je naďalej vo funkcii, pričom v súčasnosti je práceneschopná. Uviedla to hovorkyňa Úradu špeciálnej prokuratúry Jana Tökölyová. „Počas jej neprítomnosti ju zastupuje tak, ako to bolo aj doteraz, námestník generálneho prokurátora Jozef Szabó,” uviedla hovorkyňa.

Kováčiková sa chcela vzdať funkcie, je však práceneschopná
TASR/Jaroslav Novák

Kováčiková minulý týždeň pripustila, že má v úmysle vzdať sa funkcie námestníčky aj prokurátorky. Pre noviny.sk uviedla, že ide o jej osobné rozhodnutie. Dodala, že dôvodom sú aj útoky na jej osobu. „Je to osobné rozhodnutie. V podstate to súvisí aj s tým vyvodením trestnoprávnej zodpovednosti pokiaľ ide moje konanie, keď som si po pozitívnom teste išla do práce vybaviť nevyhnutné veci,” povedala Kováčiková. Podotkla však, že do práce ísť musela.

Kováčiková tiež uviedla, že neplánuje počkať, kým bude zvolený nový generálny prokurátor. Vidí v tom problém, no nie je podľa vlastných slov ochotná čeliť útokom voči svojej osobe a mieni to preto riešiť takýmto spôsobom. Ako doplnila, mala predpoklad, že do konca novembra bude zvolený generálny prokurátor, a tak mu agendu riadne odovzdá. Teraz ale nevie, dokedy celý proces potrvá.

Kováčiková neplánuje počkať, kým bude zvolený nový generálny prokurátor.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok