"Nedotknuteľného" podnikateľa Kollára predviedli na výsluch

TA3 SITA
30.11.2020 09:17

Národná kriminálna agentúra pokračuje vo vyšetrovaní korupcie v justícii. Z výkonu väzby policajti na výsluch eskortovali podnikateľa Zoroslava Kollára a krajského sudcu Richarda Molnára. Obaja sú obvinení z korupcie.

Richard Molnár je konkrétne obvinený z viacnásobného zasahovania do nezávislosti súdu a prijímania úplatkov, píše JOJ. Vo väzbe je od marca. Podnikateľ Zoroslav Kollár je vo väzbe od 27. októbra pre zločiny súvisiace s manipulovaním súdneho konania v prípade sporu spoločnosti Slovakia ring s.r.o. a Doprastav a.s.

Kollár žaloval Doprastav a rozhodnutia vo svoj prospech mal podľa obvinenia záujem dosiahnuť cez spriaznených sudcov. „Na oboch vypovedá ako svedok na polícii sudca Vladimír Sklenka,” dodal portál.

Národná kriminálna agentúra zadržala v októbri rámci akcie "Víchrica" vplyvného podnikateľa Zoroslava Kollára, ktorý bol podľa medializovaných špekulácií považovaný doteraz za nedotknuteľného. Právnik Kollár bol na takzvaných mafiánskych zoznamoch a mal byť údajne aj súčasťou konkurznej mafie.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok