PR správa Spoločnosť

Veľa miesta za málo peňazí? Originálne riešenia priestoru, v ktorom si užijete maximálnu pohodu

PR
29.11.2020 06:06

Napriek tomu, že dnešné moderné byty a domy disponujú originálnym dizajnom, len v malých percentách sú aj dostatočne veľké. A po zakúpení takejto nehnuteľnosti majitelia nedostatok metrov štvorcových pocítia veľmi rýchlo. Umiestniť do malého priestoru všetok potrebný nábytok a užívať si pritom komfort nie je potom jednoduché. Aj v tejto situácii však existuje východisko. Originálne riešenie priestoru, ktoré sa postará o maximálnu pohodu.

Veľa miesta za málo peňazí? Originálne riešenia priestoru, v ktorom si užijete maximálnu pohodu
Photographee.eu/Shutterstock.com

V našom článku sa pozrieme na niekoľko efektívnych spôsobov, ako môžete rozšíriť priestor malej miestnosti v byte nielen vizuálne, ale aj reálne. Ak ich použijete, potom sa aj tá najmenšia miestnosť stane pohodlnou na bývanie.

Výber vhodného nábytku je základ

K vizuálnemu aj reálnemu zväčšeniu miestnosti môžete využiť veľmi veľa nenáročných spôsobov.  Veľa však robí správne zvolený nábytok. Každá malá miestnosť by preto mala byť vybavená jeho primeranými kusmi, ako napríklad malými modulárnymi pohovkami, kreslami, taburetmi, štýlovými stolmi a stoličkami. Určite oceníte aj komfortné komody, v ktorých si nájde svoje miesto nejedna potrebná vecička.

shutterstock-1318883129_0a140371-f628-ce71.jpg

Pre lepší pocit je vhodné uprednostniť aj nábytok s nohami, pretože vytvorí efekt vznášania sa nad podlahou a miestnosť tak bude priestrannejšia, ľahšia a svetlejšia. Alebo môžete použiť nábytok, ktorý je možné pripevniť na stenu. Nábytok tohto typu miestnosť vôbec nepreťaží, pričom si zachováte v priestore veľa voľného miesta.

Ďalším trikom pre malé miestnosti je použitie priehľadného nábytku, ako je sklo alebo plast. Akýkoľvek nábytok vyrobený z takého materiálu, aj ten najobjemnejší, bude pôsobiť beztiažovo, čo znamená, že nepreťaží malú miestnosť. Povrchy takéhoto nábytku navyše dostatočne dobre odrážajú svetlo, a preto tiež prispejú k vizuálnemu rozšíreniu priestoru.

obrzok1_c0a80301-f699-dfcb.jpg

Hľadajte viac úložného priestoru v kvalitnej skrini

V interiéri dnes trávime veľmi veľa času a dôvodom nie je len prichádzajúca zima. Preto je jeho komfort a vybavenie veľmi dôležité. Organizácia úložných priestorov je teda prvoradá. K tomu však potrebujete vhodné úložné systémy, s ktorých inštaláciou, používaním a údržbou budete mať čo najmenej starostí.

Moderné a štýlové skrine sa o vytvorenie ideálnych priestorových podmienok postarajú veľmi jednoducho a rýchlo, pričom to nebude ani žiadny veľký zásah do vášho rodinného rozpočtu. Vybrať si môžete z množstva modelov, veľkostí a dizajnového prevedenia.

Navyše klasické skrine, na rozdiel od tých vstavaných, si môžete kedykoľvek premiestniť na iné miesto. Zmena je predsa život, ktorej sa musíme vedieť v daný okamih rýchlo a jednoducho prispôsobiť, v čom vám, samozrejme, pomôže aj množstvo špeciálneho úložného priestoru tejto skrine.

Pohrajte sa s farbami a bytovým textilom

Sila farieb a použitých materiálov má v interiérovom dizajne obrovský význam a presvedčiť sa o tom môžete aj vo svojom menšom byte. Malá miestnosť sa dá predsa vizuálne zväčšiť, ak na steny použijete mimoriadne svetlé, pastelové odtiene farieb. Prípadne môžete využiť povrchovú úpravu vo forme lesku, od ktorého sa bude svetlo odrážať veľmi jednoducho a prispeje to k vizuálnemu zväčšeniu miestnosti.

obrzok2_0a140370-f6e5-2edf.jpg

Podobný účinok môže mať aj moderný bytový textil, kde je veľmi vzácna, a v prospech dizajnu a navodenia správnej atmosféry využívaná, aj jeho špecifická štruktúra a potlač. V chladných mesiacoch sa s ním navyše môžete perfektne zahriať!

Všetko si dobre a dopredu zvážte, zvýraznite jednotlivé akcenty daných doplnkov vhodným osvetlením a efekt sa určite dostaví.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok