Maradonu pochovali. Štátny pohreb nebol, prezident musel ustúpiť

TA3 TASR
27.11.2020 10:10

Namiesto trojdňovej poslednej poklony fanúšikov bola rakva s pozostatkami Diega Maradonu vystavená v Prezidentskom paláci v hlavnom meste Argentíny iba jeden deň. A namiesto štátneho pohrebu sa uskutočnila len súkromná rozlúčka najbližších ľudí futbalovej legendy ešte vo štvrtok večer. Tak si to želala Maradonova rodina a ustúpiť musel aj argentínsky prezident Alberto Fernández.

Zasiahnuť musela aj polícia

Na pohrebe boli prítomní iba rodina a malý okruh priateľov. Mal prísne súkromný charakter. Maradonu uložili na posledný odpočinok na okraji Buenos Aires na cintoríne Jardín Bella Vista, kde boli pochovaní aj jeho rodičia Dalma a Diego.

Posledná rozlúčka sa v krajine zasľúbenej futbalu a milujúcej Maradonu nezaobišla bez komplikácií. Prezidentský palác v Buenos Aires krátko po uzatvorení pre verejnosť musela pred stále prítomným davom ľudí brániť polícia. Použila pri tom aj slzný plyn a streľbu z gumových projektilov. Pohrebné auto s pozostatkami Maradonu cestou na cintorín sprevádzali desiatky trúbiacich áut a motoriek. Areál cintorína musela polícia uzavrieť.

Smrť chcú prešetriť

Jeden z najväčších futbalistov všetkých čias mal pohnutý osobný život poznačený závislosťou od kokaínu a alkoholu. Začiatkom novembra po dovŕšení šesťdesiatky podstúpil úspešnú operáciu krvnej zrazeniny v mozgu a mal sa liečiť zo závislosti od alkoholu. V stredu 25. novembra však nečakane skolaboval. Príčinou jeho úmrtia je podľa predbežných výsledkov pitvy akútne zlyhanie srdca. To však podľa jeho právnika nebola náhoda a dalo sa tomu zabrániť.

Matías Morla oznámil, že chce prešetriť okolnosti smrti svojho exkluzívneho klienta. Najmä sa mu nepáči neskorý príchod sanitky na miesto s umierajúcim Maradonom. "Je nepredstaviteľné, aby ho 12 hodín nikto neskontroloval a nevenoval mu dostatočnú pozornosť. A sanitke trvalo viac než polhodinu, kým sa dostavila. To je hlúposť na kriminál," vyhlásil Morla na sociálnej sieti.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok