V Hlase nevidia rizikových kandidátov na GP. Zvolia si predsedu

TA3 TASR SITA
24.11.2020 14:01

Poslanci z Hlasu-SD nebudú vo voľbe na kandidáta na generálneho prokurátora voliť neprokurátora. Medzi kandidujúcimi prokurátormi vraj nevidia žiadneho, ktorý by vo funkcii predstavoval riziko pre generálnu prokuratúru.

Líder strany Peter Pellegrini o tom informoval na utorkovej tlačovej konferencii. "Strana Hlas zahlasuje za jedného z prokurátorov," uviedol Pellegrini. Odmietol, že by predstavitelia Hlasu rokovali s koaličnou či opozičnou stranou o výbere kandidáta. Na definitívnom mene sa chcú dohodnúť v strane až pred hlasovaním. Uvažujú o dvoch - troch menách.

Pellegrini zároveň potvrdil, že bude kandidovať za predsedu Hlasu-SD. Protikandidáta zatiaľ nemá. Ustanovujúci snem má mať strana v sobotu 28. novembra.     

Strana si na sneme zvolí niekoľkých podpredsedov a členov predsedníctva, aby mohla fungovať. Nominácie na podpredsedov Pellegrini nepovedal. Zasadnutie nebude slávnostné, iba technické, dôvodom je situácia s pandémiou nového koronavírusu. Delegáti sa spoja cez telekonferenčné hovory. Slávnostný snem plánuje na budúcu jar.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok