Potvrdené. Zástupkyňa generálneho prokurátora Kováčiková končí

TA3 TASR SITA
24.11.2020 11:22

Je to potvrdené. Prvá námestníčka generálnej prokuratúry Viera Kováčiková, ktorá zastupuje aj doposiaľ nezvoleného GP, sa vzdá funkcie a odíde aj z postu prokurátorky. Svoj odchod vysvetľuje tým, že nechce čeliť útokom na svoju osobu a chce vyvodiť zodpovednosť za svoje konanie, keď šla do práce po pozitívnom výsledku testu na ochorenie COVID-19. S rozhodnutím nepočká do zvolenia nového generálneho prokurátora.

Potvrdené. Zástupkyňa generálneho prokurátora Kováčiková končí
TASR/Jaroslav Novák

„Je to osobné rozhodnutie. V podstate to súvisí aj s tým vyvodením trestnoprávnej zodpovednosti pokiaľ ide moje konanie, keď som si po pozitívnom teste išla do práce vybaviť nevyhnutné veci,” povedala Kováčiková. Podotkla však, že do práce ísť musela.

Kováčiková neplánuje počkať, kým bude zvolený nový generálny prokurátor. Vidí v tom problém, no nie je ochotná čeliť útokom voči svojej osobe a mieni to preto riešiť takýmto spôsobom. Ako doplnila, mala predpoklad, že do konca novembra bude zvolený generálny prokurátor, a tak mu agendu riadne odovzdá. Teraz ale nevie, dokedy celý proces potrvá.

Viera Kováčiková: „Je to osobné rozhodnutie. V podstate to súvisí aj s tým vyvodením trestnoprávnej zodpovednosti pokiaľ ide moje konanie, keď som si po pozitívnom teste išla do práce vybaviť nevyhnutné veci.”

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok