Zostaňte cez Vianoce doma, vyzval poľský premiér. Situácia je vážna

TA3 TASR
21.11.2020 14:09

Poľský premiér Mateusz Morawiecki v sobotu vyzval svojich spoluobčanov, aby necestovali počas vianočných sviatkov, keďže vláda plánuje väčšinu opatrení súvisiacich s koronavírusovou pandémiou predĺžiť. Netýka sa to obchodov v nákupných centrách, ktoré sa znovu otvoria od budúcej soboty.

"Prosím, neplánujte žiadne cesty," povedal Morawiecki s tým, že vláda hľadá spôsoby zavedenia obmedzení pohybu. Uviedol, že poľskí občania by mali Vianoce tráviť iba so svojimi najbližšími rodinnými príslušníkmi a nemali by sa presúvať medzi mestami.

Morawiecki takisto oznámil, že predajne v nákupných centrách sa znovu otvoria od 28. novembra. Reštaurácie, bary, posilňovne, kiná a divadlá však zostanú zatvorené minimálne do 27. decembra. Zatvorené zostanú aj školy, kde bude naďalej prebiehať dištančná výučba. "Situácia je stále veľmi vážna," vyjadril Morawiecki znepokojenie nad vysokou smrtnosťou infikovaných koronavírusom nového typu v Poľsku, aj keď podotkol, že počet nových prípadov sa stabilizoval.

Poľské ministerstvo zdravotníctva v sobotu informovalo, že v krajine pribudlo od piatka ďalších 574 úmrtí na ochorenie COVID-19. Chorobe tak podľahlo už celkovo 13 288 ľudí. Za posledných 24 hodín pribudlo v krajine aj 24 213 prípadov nákazy, čím sa celkový počet infikovaných zvýšil na 843 475. Sprísnené karanténne opatrenia platia v Poľsku od 7. novembra.

Poľské ministerstvo zdravotníctva v sobotu informovalo, že v krajine pribudlo od piatka ďalších 574 úmrtí na ochorenie COVID-19. Chorobe tak podľahlo už celkovo 13 288 ľudí.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok