Trumpovej rodiny sa koronavírus drží. Nakazil sa najstarší syn

TA3 TASR
21.11.2020 08:34

Donald Trump mladší, najstarší syn amerického prezidenta Donalda Trumpa, mal pozitívny test na nový koronavírus a nachádza sa v karanténe bez príznakov ochorenia. Oznámil to v piatok jeho hovorca.

Trump mladší (42) sa podľa hovorcu dozvedel o svojej diagnóze začiatkom týždňa a dodržiava všetky zdravotnícke odporúčania pre chorobu COVID-19, ktorú nový koronavírus spôsobuje. Ide o ďalšieho z členov prezidentovej rodiny, ktorý sa nakazil koronavírusom, ktorý si v USA vyžiadal už viac ako 250 000 životov a infikoval takmer 12 miliónov ľudí.

Prezident Trump, prvá dáma Melania Trumpová a ich syn Barron sa z nákazy koronavírusom zotavili v októbri. Prezident strávil tri dni vo vojenskej nemocnici, kde mu podávali experimentálne lieky.

Prezidentov najstarší syn aktívne podporoval svojho otca v kampani pred prezidentskými voľbami z 3. novembra. Počas povolebnej noci bol aj na podujatí v Bielom dome, kde sa podľa médií infikovalo koronavírusom viacero ľudí vrátane šéfa Trumpovej kancelárie Marka Meadowsa. Priateľka Donalda Trumpa mladšieho Kimberly Guilfoyleová mala pozitívny test na koronavírus v júli.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok