Kandidátov na GP grilovali dlhé hodiny, vypočuť majú ďalších štyroch

TA3 TASR
19.11.2020 19:06

Členovia Ústavnoprávneho výboru NR SR vypočuli vo štvrtok troch uchádzačov na post generálneho prokurátora, híring ukončili vo večerných hodinách. V piatok majú vypočuť zvyšných štyroch kandidátov.

Jozefa Čentéša, Tomáša Honza a Jána Hrivnáka vypočúvali členovia výboru, ale aj zástupcovia prezidentskej kancelárie a ostatní prítomní poslanci NR SR. Každý uchádzač odpovedal na ich otázky viac ako tri hodiny. Vzhľadom na to, že všetci traja sú prokurátori, poslancov zaujímalo najmä to, prečo sa pomerne málo verejne ozývali pri problémoch vo vnútri prokuratúry. Zaujímali sa tiež o detaily ich koncepcií riadenia prokuratúry.

O post šéfa Generálnej prokuratúry SR má záujem sedem uchádzačov. Okrem Čentéša, Honza a Hrivnáka kandidujú aj Juraj Kliment, Ján Šanta, Rastislav Remeta a Maroš Žilinka.

Parlament má voliť kandidáta na šéfa prokurátorov na schôdzi, ktorá sa začne budúci týždeň. Voľba je podľa návrhu programu schôdze naplánovaná na stredu 25. novembra. Generálneho prokurátora menuje prezident SR.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok