Po protestoch hrozia vysoké tresty, zranení boli aj policajti

TA3 SITA
18.11.2020 08:29

Minister vnútra Roman Mikulec ešte pred rokovaním vlády reagoval na protesty počas 17. novembra. Podľa neho vôbec nešlo o pokojný prejav nesúhlasu, zranení boli aj policajti, niektorých ľudí zadržali a hrozia im tresty. Minister zdôraznil, že v tejto veci chcú konať.

Mikulec: Budeme konať

Minister vnútra uviedol, že práve pyrotechnikou boli zranení niektorí policajti. „Ľudia sú identifikovaní, páchatelia sú identifikovaní, niektorí budú riešení v ďalších konaniach,” povedal šéf rezortu vnútra. Podotkol, že im hrozí trestné stíhanie za útok na verejného činiteľa, kde je trestná sadzba 24 rokov. „My budeme v tomto veľmi dôkladní a prísni,” uzavrel.

Pred Prezidentským palácom na Hodžovom námestí v Bratislave protestovali proti súčasným opatreniam vlády tisíce ľudí. Pripojili sa k nim aj protestujúci spred Úradu vlády SR či futbaloví Ultras. Tí pred Úradom vlády SR hádzali delobuchy, niektorí sa snažili zhodiť aj zátarasy oddeľujúce protestujúcich od sídla vlády.

Medzi rečníkmi pred Prezidentským palácom vystúpili poslanci národnej rady Marian Kotleba a Milan Mazurek, bývalý predseda Kresťanskodemokratického hnutia Ján Čarnogurský, predseda Komunistickej strany Slovenska Jozef Hrdlička či syn bývalého predsedu Slovenskej národnej strany Jána Slotu Pavol Slota.

Zvládli to s rozvahou, tvrdí Matovič

Príslušníci Policajného zboru SR zvládli utorkové neohlásené zhromaždenia profesionálne a s rozvahou, za čo im patrí verejná úcta a vďaka. Na sociálnej sieti to napísal predseda vlády Igor Matovič. Policajti si podľa premiéra vypočuli tisíce oplzlých slov len preto, lebo hájili verejný poriadok. „Vulgárne slová, provokácie a posmešky od ‚slušných ľudí', ktoré v skutočnosti patrili mne, ale keď ma nemali poruke, na Vás si svoju slušnosť vyvŕšili,” vyhlásil.

Pred Prezidentským palácom na Hodžovom námestí v Bratislave protestovali proti súčasným opatreniam vlády tisíce ľudí.

Matovič sa policajtom zároveň ospravedlnil s nádejou, že zhromaždení si nabudúce uvedomia, že policajti nie sú ich nepriatelia len preto, že si robia svoju prácu.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok