Slovan zdolal favorizovaný Petrohrad

SITA TA3
17.9.2012 21:28

Hokejisti Slovana Bratislava dosiahli v Kontinentálnej hokejovej lige ďalšie víťazstvo, v pondelok vo vypredanej Slovnaft aréne zdolali favorizovaný ruský tím SKA Petrohrad 4:2.

Slovan zdolal favorizovaný Petrohrad
SITA

Bratislavčania si do tabuľky KHL pripísali ďalšie 3 body a celkovo ich už majú na svojom konte po šiestich dueloch 9. V dramatickom a vyrovnanom zápase rozhodol Slovan o víťazstve v závere, keď sa presadili kapitán Miroslav Šatan a Milan Bartovič. Belasí s Petrohradom odohrali v posledných dvoch rokoch tretí zápas. S jedným z najbohatších tímov v Európe ešte neprehrali. Slovenský zástupca v KHL odohrá ďalší duel v sobotu 22. septembra, keď na vlastnom ľade privíta Avangard Omsk.

Hokej - Kontinentálna hokejová liga:
HC Slovan Bratislava - SKA Petrohrad 4:2 (2:1, 0:1, 2:0) 
Góly: 3. Bližňák (Vondrka), 14. T. Mikúš (A. Šťastný), 57. Šatan (Štajnoch, Ďatelinka), 58. Bartovič (Kukumberg) - 8. P. Thoresen (Maartensson, Kalinin), 26. Průcha (P. Thoresen) 
Vylúčení: 7:7 na 2 min, presilovky: 1:1, oslabenia: 0:1, rozhodovali: Beľajev, Ravodin - Majtak, Pronskich (všetci Rus.), 10 055 divákov. 

Zostavy:
Slovan: Janus - Švarný, Boumedienne, Štajnoch, Ďatelinka, J. Tabaček, Sigalet - Michel Miklík, Bližňák, Vondrka - Kukumberg, Ölvecký, Bartovič - Šatan, Lipiansky, L. Hudáček - Dravecký, A. Šťastný, T. Mikúš 
Petrohrad: Štěpánek - Dallman, Kalinin, Čudinov, Alexandrov, Semionov, Klimenko - Průcha, Maartensson, P. Thoresen - Burdasov, F. Fiodorov, Glazačov - Klimenko, Kučerjavenko, I. Makarov - Rybin, V. Tichonov, Afinogenov 

Vypredaná Slovnaft aréna sledovala od prvej minúty dramatický zápas. Hostia začali aktívnejšie. Po ich úvodnom tlaku však v úvode 3. min putoval na trestnú lavicu za sekanie Grebeškov a už po 10 sekundách využil Bližňák presilovku strelou z pravého kruhu do vzdialenejšieho horného rohu bránky - 1:0. Hra sa prelievala zo strany na stranu. Petrohrad vyrovnal tiež v presilovke, v 8. min vyrazil Janus puk len pred Maartenssona a ten ho poslal za jeho chrbát. V 14. min vyhrával opäť Slovan, po tlaku Petrohradu vyviezol puk z obranného pásma Tomáš Mikúš a od modrej čiary tvrdou strelou trafil presne pod hornú žŕdku. Slovan i Petrohrad mali možnosť skórovať najmä v presilovkách, ale Janus i Štěpánek boli pozorní.

Oba tímy pokračovali v nasadenom tempe aj v druhej časti hry. Aktivitou hýril najmä mladík Tomáš Mikúš, ktorý si v 26. min vynútil faul od Berďukova. Slovanu však presilovka nevyšla, v 26. min chybil na modrej Štajnoch, v prečíslení poslal Thoresen presnú prihrávku Průchovi, ktorý blafákom prekonal Janusa - 2:2. Viac šancí si potom vypracovali hráči SKA, ktorí boli silnejší na puku a niekoľkokrát zavreli Slovan pred bránkou. Domáci podnikali rýchle protiútoky a obrana Petrohradu si musela dávať neustále pozor. V 34. min sa ocitol v nájazde Michel Miklík, Dallman ho iba hákoval, ale faulovaný hráč Slovana nepremenil nariadené trestné strieľanie.

V tretej časti hry sa oba tímy snažili strhnúť víťazstvo na svoju stranu. V 46. min zlikvidoval Janus po prečíslení SKA pokus Makarova. V 54. min po prísnom vylúčení Šťastného skončila Burdasovova strela od modrej po teči Fiodorova v sieti, rozhodcovia však gól neuznali pre hru vysokou hokejkou. Následne sa vyznamenal Janus pri veľkej šanci Kučerjavenka. Z rýchleho brejku neuspel na opačnej strane po prečíslení Bližňák. V 57. min predviedol skvelú individuálnu akciu Šatan, prešiel pomedzi dvoch brániacich hráčov a zavesil ponad Štěpánkovu lapačku - 3:2. Po otvorení hry vypálil z pravého kruhu na vhadzovanie Bartovič a opäť namieril presne nad lapačku - 4:2.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok