Zmena na hraniciach, okrem EÚ budú platiť testy z ďalších krajín

TA3 TASR
16.11.2020 21:45

Okrem PCR testov z 27 členských štátov EÚ budú pri vstupe na územie SR platiť aj testy urobené v Nórsku, na Islande, v Lichtenštajnsku, Švajčiarsku a Spojenom kráľovstve. Úprava by sa mala dostať do najbližšej aktualizácie vyhlášky Úradu verejného zdravotníctva.

Zmena na hraniciach, okrem EÚ budú platiť testy z ďalších krajín
SITA/Martin Medňanský (ilu)

Z rokovania ústredného krízového štábu to na sociálnej sieti oznámil štátny tajomník Ministerstva zahraničných vecí Martin Klus, po rokovaní to potvrdil aj minister vnútra Roman Mikulec.

Minister pripomenul, že negatívny PCR-test je vstupenkou na územie Slovenska pre kohokoľvek, kto prichádza z tzv. rizikovej krajiny. "Teda napríklad aj keď len priletí na letisko do Schwechatu,“ dodal minister. PCR testy z Ukrajiny sa naďalej vnímajú ako nedôveryhodné, vzhľadom na množstvo falošných certifikátov.

Klus na sociálnej sieti informoval, že o stanovení začiatku 72-hodinovej platnosti testov, teda toho, či sa bude odvíjať od výteru alebo od získania výsledku, bude ešte rokovať štvrtkové konzílium. "Podobne to bude aj v prípade možnosti krátkodobých výjazdov za hranice,“ dodal Klus. Mikulec uviedol, že v tejto otázke zatiaľ neprišlo k zhode. "Zatiaľ to nebudeme umožňovať," dodal. V prípade pendlerov sa podľa jeho slov nič nemení.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok