Vírus sa dostal do Domova pokojnej staroby. Je v izolácii

TA3 SITA
16.11.2020 10:38

V Domove pokojnej staroby v Snine je nariadená karanténa. Stalo sa tak na základe výsledkov testovania, ktoré sa uskutočnilo v piatok 13. novembra. Karanténa má trvať desať dní. Informovala o tom vedúca Oddelenia strategického rozvoja Mestského úradu v Snine Erika Jankajová.

Vírus sa dostal do Domova pokojnej staroby. Je v izolácii
SITA/AP (ilustračná fotografia)

Infikovaní sú klienti i zamestnanci

Z celkového počtu 59 klientov, ktorí využívajú služby Domova pokojnej staroby, je pozitívnych šesť, traja z nich sú hospitalizovaní. Pozitívny výsledok testu malo aj všetkých deväť pracovníkov zariadenia, ktorí boli testovaní PCR testami. „Vedenie mesta, ako aj pracovníci tohto oddelenia venujú tejto situácii plnú pozornosť a robia všetko pre to, aby sa situácia zvládla,“ uviedla Jankajová. Všetkých 59 klientov aj 31 pracovníkov zariadenia prešlo v predchádzajúcich dvoch týždňoch testovaním v rámci plošného testovania v sociálnych zariadeniach, v oboch prípadoch s negatívnym výsledkom.

Ako dodala primátorka mesta Snina Daniela Galandová, pocas trvania karantény v Domove pokojnej staroby, ktorý zabezpečuje obedy pre desiatky dochodcov v meste, budu stravu pripravovať v Základnej škole P. O. Hviezdoslava. „Rozvoz obedov bude zabezpečený zamestnancami oddelenia starostlivosti o obyvateľa mestského uradu,“ uviedla na sociálnej sieti.

Funguje testovanie antigénovými testami

V Snine sa navyše od pondelka 16. novembra môže verejnosť nechať otestovať antigénovými testami. Okrem už existujúceho mobilného odberového miesta oproti nemocnici, kde vykonávajú aj testovanie PCR testami, zriadil Slovenský Ćervený kríž odberové miesto na testovanie prítomnosti koronavírusu antigénovými testami. Nachádza sa v Dome humanity Snina.

„Celý tím zdravotníkov a pracovníkov bude pripravený pre všetkých občanov, ktorí sa budú chcieť otestovať aj bez udania dôvodu,“ uviedla Jankajová. Testovať budú od pondelka do soboty v čase od 8:00 do 16:00, s výnimkou prestávky na obed medzi 12:00 a 13:00. Testovanie bude možné aj počas štátneho sviatku v utorok 17. novembra.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok