Blud, hovorí o povinnom očkovaní premiér. Upozornil na hoaxy

TA3 TASR
14.11.2020 18:56

S príchodom správ o novej nádejnej vakcíne proti koronavírusu sa opäť rozvírila aj debata o povinnosti očkovania. Premiér Igor Matovič v tejto súvislosti zdôraznil, že vláda o tom nikdy neuvažovala. Podľa neho ale bude dôležité ľuďom vysvetliť dôležitosť vakcinácie.

Vláda SR nikdy vážne neuvažovala nad tým, že by chystala povinné očkovanie proti novému koronavírusu. Na sociálnej sieti to zdôraznil premiér Igor Matovič. Podľa jeho slov je dôležité ľuďom poctivo vysvetľovať prínos očkovania. Poukázal na to, že v súvislosti s novým koronavírusom mnohí ľudia veria dezinformáciám, a to napriek tomu, že túto tému viackrát s ministrom zdravotníctva Marekom Krajčím verejne komunikovali.

"Len poctivými argumentmi dosiahneme pochopenie, že rozhodnutie o vakcinácii nie je len o rozhodnutí mladého slobodného človeka, ale aj o ochrane zdravia a života jeho mamy, otca, starých rodičov či známeho s rakovinou, obezitou, cukrovkou či poruchou imunitného systému," uviedol.

Predpokladá, že mnohí sa rozhodnú nedať sa zaočkovať. Dodal, že je to slobodná voľba ľudí. Bude to však považovať za dôkaz toho, že tieto osoby sa nepodarilo o dôležitosti očkovania presvedčiť.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok