Slovenská lyžiarska asociácia zazmluvnila všetkých reprezentantov, aj Zuzulovú

SITA
17.9.2012 15:35

Predsedníctvo Slovenskej lyžiarskej asociácie (SLA) podpísalo pred novou sezónou 2012/2013 rámcové zmluvy so všetkými reprezentantmi na čele s Veronikou Velezovou-Zuzulovou. Aj spomenutá téma rezonovala na pondelňajšej tlačovej besede Úseku alpských disciplín SLA v Bratislave.

Slovenská lyžiarska asociácia zazmluvnila všetkých reprezentantov, aj Zuzulovú
SITA

"V tomto smere je všetko v poriadku," uviedol predseda Úseku alpských disciplín SLA Milan Trstenský a pre agentúru SITA ďalej poznamenal: "Všetci reprezentanti majú so Slovenskou lyžiarskou asociáciou podpísané zmluvy, myslím si, že k spokojnosti zainteresovaných strán. Kritériá boli dané a stanovené. O konkrétnych sumách nebudem rozprávať, do úvahy sa samozrejme brala výkonnosť pretekárov. Vážnejšie problémy sa nenašli. Keď boli, vydiskutovali sme si ich, prípadne niečo doplnili v dodatkoch zmlúv. Môžem povedať, že táto kapitola je za nami."

Ako je známe, v priebehu celej uplynulej sezóny nevedeli nájsť členovia realizačného tímu Veroniky Zuzulovej spoločnú reč so zástupcami SLA. Hlavný problém bol v plnení zmluvy o reprezentácii, ktorú ešte podľa marcového vyjadrenia Milana Trstenského "reálne nemohli napĺňať obe strany". Slovenská lyžiarska asociácia dokonca koncom decembra viedla voči Zuzulovej disciplinárne konanie za to, že zmluvu o reprezentácii za ňu podpísal jej otec a tréner Timotej Zuzula. Základným výstupom rokovania disciplinárnej komisie SLA bolo 30-dňové pozastavenie činnosti pre Veroniku Zuzulovú, ktoré neskôr predsedníctvo SLA znížilo na polovicu a uznalo platnosť reprezentačnej zmluvy. Jedným z predmetov sporov medzi oboma zúčastnenými stranami počas celej sezóny bola aj neschopnosť zo strany SLA dostatočne podporiť - finančne či morálne - Veroniku Zuzulovú v jej príprave.

"Celý spor je vyriešený. V prerozdelení finančných prostriedkov sme našli zhodu. Slovenská lyžiarska asociácia chce zastupovať svojich reprezentantov. Predsedníctvo našej asociácie podpísalo so všetkými reprezentantmi rámcové zmluvy, v niektorých prípadoch aj s dodatkami," zopakovala prezidentka SLA Janka Gantnerová.

Na naštrbené vzťahy však ešte nezabudla slovenská zjazdárska jednotka ostatných rokov Veronika Velezová-Zuzulová. "Tieto náležitosti ohľadom zmlúv má na starosti môj otec a zároveň tréner. Pre mňa osobne to však ešte nie je so SLA úplne a definitívne uzavreté. Momentálne sa však chcem sústrediť na blížiacu sa novú zimnú súťažnú sezónu 2012/2013," skonštatovala na "zmluvnú" tému 28-ročná Bratislavčanka, ktorá sa v apríli vydala za Francúza Romaina Veleza, kondičného trénera a servismana tímu.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok