Premiér sa opäť pustil do Sulíka. Pochoval plány na otváranie?

TA3 SITA
13.11.2020 11:47

Igor Matovič opäť ostro kritizoval svojho vicepremiéra a koaličného partnera, Richarda Sulíka. Premiér vraj ustupuje od plánov na komunitné testovanie, ktoré podľa neho Sulík “pochoval” svojou kritikou “spod slnečníka” na dovolenke. Testovanie malo umožniť obmedzené otvárenie niektorých inštitúcií.

Premiér sa opäť pustil do Sulíka. Pochoval plány na otváranie?
SITA/Branislav Bibel

Robia „trápnučké naschvály“

Koalícia, ktorá má za úlohu „čistiť špinu od podlahy“ a navyše robiť mimoriadne ťažké rozhodnutia v čase pandémie, musí ťahať dôsledne spolu a nie si robiť „trápnučké naschvály,“ napísal premiér vo svojom profile na sociálnej sieti ešte pred zasadnutím pandemickej komisie.

Dodal, že tri koaličné strany to nerobia, ale strana Sloboda a Solidarita opakovane. Premiér však uviedol, že nezvažuje odvolanie ministra hospodárstva Richarda Sulíka. Ako dodal, chce mať aj naďalej v koalícii štyri strany.

Igor Matovič: "Bohužiaľ, Richard Sulík, vyhlásil plán na komunitné testovanie za hlúposť a tým celý tento projekt - s cieľom otvoriť všetky dotknuté prevádzky od 30. novembra - definitívne pochoval."

Čo robil Rišo Radičovej

„Viem, že toto isté robil Rišo Ivete Radičovej a všetci vieme, ako to dopadlo a do bodky sa naplnil môj odkaz z tabuľky v parlamente ‚Euroval bude a k tomu Fico ako bonus‘. Všetci dúfame, že teraz nemá rovnaký plán,“ doplnil predseda vlády.

Sulíka kritizuje, že spochybnením nápadu s komunitným testovaním tento plán „pochoval“. „Bohužiaľ, Richard Sulík, vyhlásil plán na komunitné testovanie za hlúposť a tým celý tento projekt – s cieľom otvoriť všetky dotknuté prevádzky od 30. novembra – definitívne pochoval,“ píše premiér. „Najtrápnejšie na tom však je, že na Ústredný krízový štáb pošle miesto seba piatich svojich ľudí, tí všetko odhlasujú, ale následne ich spod slnečníka zaprie a všetko je naopak. Rovnako je dosť trápne, že s plánom komunitného testovania žiakov a ich rodičov v školách prišiel jeho minister školstva na koaličnú radu, ale teraz je to zrazu hlúposť," dodal Matovič.

Príde s prelomovým nápadom?

Podľa neho aj naďalej platí jeho verejný prísľub Sulíkovi, že ak príde do nedele 15. novembra s plánom, ktorý zníži do 30. novembra sedemdňový kĺzavý medián na Slovensku pod 500, prenechá mu vedenie boja s koronavírusom.

Premiér podotkol, že od pondelka 16. novembra by sa mohli otvoriť divadlá, kiná a kostoly maximálne do 50 percent kapacity ich priestorov. Dodal, že takýto návrh predložil na štvrtkovom zasadnutí konzília, ktoré s ním súhlasilo. Súčasťou návrhu je aj otvorenie posilňovní a plavární pre športové kluby maximálne do šiestich ľudí. „Taktiež sa uvažuje nad umožnením nižších profesionálnych líg,“ dodal premiér s tým, že verí, že návrhy konzília dostanú dnes na zasadnutí pandemickej komisie podporu.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok