Ukázali správy s hrozbami, ktoré chodia po konflikte s Mazurekom

TA3
13.11.2020 10:45

Stovky správ s vyhrážkami a nadávkami začali chodiť poslancovi SaS Miroslavovi Žiakovi po tom, ako sa v pléne parlamentu dostal do konfliktu s poslancom ĽSNS Milanom Mazurekom. Zvažuje preto, že požiada o policajnú ochranu aj podanie trestného oznámenia. SaS poslala médiám aj screenshoty niektorých výhražných správ.

Ukázali správy s hrozbami, ktoré chodia po konflikte s Mazurekom
Facebook.com/Miroslav Žiak

Stovky správ o bitke či rodine

„Od incidentu s Milanom Mazurekom dostávam stovky správ, kde sa mi fanúšikovia ĽSNS vyhrážajú, že ma zbijú, prípadne, že si to odskáče moja rodina. Z nevinného papierika sa stala poľovačka na mňa ako poslanca, len preto, že som si dovolil postaviť sa pred rečnícky pult, kde kričal fašista. Keď urážal v pléne premiéra Igora Matoviča on, nikto sa mu veru nevyhrážal, že sa má báť o svoj život. Je hrozné, že sa postupne máme začať báť akokoľvek oponovať tejto fašistickej strane,” uviedol Žiak.

SaS považuje hrozby za neprijateľné a odsudzuje takéto konanie prívržencov “fašistickej strany”.

Doma nebude v bezpečí

Na začiatku konfliktu malo byť vystúpenie Mazureka v pléne. Žiak počas toho, ako Mazurek údajne hovoril o koaličných fašistoch, napísal na papier nápis “urevaný nácek”. Mazureka to nahnevalo.

“Najskôr sa na mňa zahnal, následne prišiel za mnou a strčil do mňa spôsobom takým, že ako rozhodca by som udelil minimálne žltú kartu, následne prišiel ochrankár Suja a vytrhol mi môj papier surovo z rúk,” popisoval udalosť Žiak. Poslanci ĽSNS mu neskôr odkázali, že si to má nabudúce rozmysieť, inak nebude “doma v bezpečí”. Žiak preto aj po rade kolegu poslanca zvažuje, že sa obráti na políciu.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok