PR správa

AVIS a Payless Car Rental dosiahol splnenie svojho záväzku znížiť emisie CO2 pre celú flotilu

PR
12.11.2020 16:44

Spoločnosť United Rental Group, s.r.o., líder v prenájme a leasingu automobilov na Slovensku, ktorý pôsobí pod značkami AVIS a Payless Car rental dosiahol splnenie svojho záväzku znížiť emisie CO2 v roku 2020 pre celú svoju flotilu.

AVIS a Payless Car Rental dosiahol splnenie svojho záväzku znížiť emisie CO2 pre celú flotilu
PR

• AVIS Slovensko a Payless Car Rental splnili záväzok nízkych emisných hodnôt flotily.
• Spoločnosť prispôsobila skladbu vozového parku aktuálnemu dianiu v súvislosti s COVID-19.
• Flotila úžitkových vozidiel AVIS slúži rozmáhajúcemu sa e-commercu.
• Ekologickosť je spoločenský záväzok.

Spoločnosť s hrdosťou oznamuje, že pôvodný zámer dosiahnuť pri flotile Avis, Payless Car 105g/km CO2 sa podarilo prekročiť na úroveň 98,5g/km CO2

Výkonný riaditeľ spoločnosti Vladimir Orth oznámil, že za dosiahnutím tohto výsledku je hlavne prísny výber pri nakúpe vozidiel, ktoré spĺňajú tie najprísnejšie emisné limity v rámci EU27. Spoločnosť sa zamerala pri výbere skladby flotily hlavne na menšie a stredné vozidlá s nízkymi emisiami a PHEV a EV vozidlá.

Pri úžitkových vozidlách, kde EÚ nemá zatiaľ stanovené tak prísne limity, skupina naďalej sleduje trh a nakupuje vozidlá, ktoré majú najnižšie limity vo svojej triede. V r.2020 sa pri úžitkových autách znížilo zaťaženie emisiami CO2 o 11%.

Celková flotila a biznis v celej skupine v r.2020 bol ovplyvnený šírením vírusu COVID19. Práve z tohto dôvodu poklesol na minimá cestovný ruch a používanie áut pre biznis klientelu, ktorá prešla na home office. Napriek tomu skupina veľmi rýchlo presmerovala svoje aktivity k dopytu, ktorý časť strateného podielu nahradil novým.

Celkovo flotila v r.2020 poklesla o -50% , kde -60% poklesu zaznamenala požičovná osobných áut. Avšak rozšírila sa robustná flotila úžitkových vozidiel, ktorá začala suplovať zabezpečenie dodávok pre e-commerce, ktorý nahradil bežné kamenné predajne. Vek vozidiel v r. 2020 - dosiahol 10,5 mesiaca.

Znižovanie emisie pri nakúpe automobilov stále nie je na Slovensku podporované vládou. Čiže táto vlastná iniciatíva je hlavne ukážkou spoločenskej zodpovednosti spoločnosti, ktorá na Slovensku pôsobí v prospech ľudí a krajiny. Zákazník už dávno nevyberá len vozidlo na prepravu ale zaujíma ho aj bezpečnosť a emisie, ako nimi zaťažuje okolité prostredie. Je to jeden z kľúčových aspektov výberu prevádzkovateľa. Mladí ľudia sú hlavne nositeľmi tejto myšlienky.

Avis a Payless Car Rental sú súčasťou globálnej siete prevádzkovateľov prenájmu a leasingu vozidiel. Kľúčovým je poukázať na fakt, že emisie sú dôležité pre náš ďalší zdravý a bezproblémový život.

Veríme, že budeme dobrým príkladom aj pre ostatné spoločnosti, ktoré sa do uvedenej iniciatívy zapoja.

Čítajte aj: https://www.avis.sk/sk/blog/emisie-neberieme-na-lahku-vahu.html

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok