Fico sa sťažoval v pléne na novinárov: Fotia si naše mobily

TA3 TASR
12.11.2020 13:28

Podpredseda parlamentu Gábor Grendel požiadal zástupcov médií, aby nesnímali osobné dokumenty, ktoré sa nachádzajú na pracovných stoloch v rokovacích miestnostiach národnej rady. Urobil tak na základe požiadavky poslanca Roberta Fica, ktorý sa v pléne počas rokovania aktuálnej schôdze NR SR sťažoval, že novinári fotia mobily poslancov a ich súkromné veci.

Fico sa sťažoval v pléne na novinárov: Fotia si naše mobily
SITA/Branislav Bibel

Grendel požiadal novinárov, aby dodržiavali smernicu vedúceho Kancelárie NR SR, ktorá hovorí, že fotografovanie a natáčanie osobných dokumentov, ktoré sa nachádzajú na pracovných stoloch v rokovacích miestnostiach, je zakázané. Porušenie smernice môže mať podľa neho rôzne konzekvencie. Nevie, či niekto počas schôdze fotografoval osobné veci poslancov, ale ak sa tak stalo, požiadal, aby tieto veci neboli publikované. Zároveň upozornil, že ani poslanci nemôžu počas schôdze v pléne fotografovať a natáčať.

Fico požiadal, aby sa zabezpečilo, že nebude možné z balkóna fotografovať stoly poslancov a zasahovať im do súkromia. "Novinári nám fotoaparátmi fotia mobilné telefóny, papiere na stole, sledujú našu komunikáciu," upozorňoval vedenie parlamentu. Odvolával sa na súkromie poslanca.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok