Beblavý: Spolupráca s Procházkom nie je podporou jeho platformy

SITA
17.9.2012 11:20

Poslanec NR SR za SDKÚ-DS Miroslav Beblavý nevníma spoluprácu s Radoslavom Procházkom (KDH) ako podporu platforme, ktorú sa chystá Procházka založiť.

Beblavý: Spolupráca s Procházkom nie je podporou jeho platformy
SITA

Ako povedal Beblavý pre agentúru SITA, spoluprácu skôr vníma ako signál sklamaným voličom pravice, že sú tu politici, ktorí sú schopní spolupracovať na konkrétnych zmysluplných veciach, nielen na všeobecných deklaráciách. „Naši bývalí voliči sú veľmi sklamaní z toho, že sme rozbití a vybití a máme skôr všeobecné reči proti Robertovi Ficovi. Je dôležité spoluprácou napríklad s Procházkom dokázať, že vieme spolupracovať na konkrétnych krokoch. Keď sa spojíme, vieme vládu dokopať, aby ustúpila od škodlivých zámerov v justícii a verím, že aj vo verejnom obstarávaní,“ zdôraznil Beblavý.

Beblavý upozornil, že stanovy SDKÚ-DS zakazujú vytváranie platforiem, takže v SDKÚ-DS platforma vznikať nebude. Procházku si váži ľudsky aj politicky. „Dobre sa nám spolupracuje,“ konštatoval s tým, že zakladanie platformy Procházkom je vnútorná vec KDH, pretože platforma musí existovať v nejakej politickej strane. Beblavý zdôraznil, že na skupinky nikdy nebol, ale má dobré vzťahy vo všetkých opozičných stranách s niektorými ľuďmi. Pri problémoch školstva spolupracuje napríklad s dnes už nezaradenou poslankyňou Janou Žitňanskou, s Martinom Poliačikom a Petrom Osuským zo SaS. Pri témach justície zas spolupracuje s Procházkom a Luciou Žitňanskou.

Poslanec NR SR za KDH Radoslav Procházka oznámil na júnovom sneme KDH úmysel založiť v hnutí platformu. V auguste uviedol, že platforma, ktorej vznik pripravuje, je podľa neho pripravená na štart. Platforma má názov, logo, expertné zázemie, prívržencov a predovšetkým má program. Keďže je však pre neho dôležitý nielen cieľ, ale aj cesty k nemu, cíti povinnosť predstaviť program najskôr kolegom v hnutí, a to na najbližšej Rade KDH.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok