Ako to bude s nočným vychádzaním: Usmernenie má vydať Mikas

TA3 TASR
11.11.2020 15:23

Úrad verejného zdravotníctva má vydať uznesenie, ktorým sa obmedzí stretávanie sa ľudí v nočných hodinách. Po zasadnutí vládneho kabinetu to uviedol predseda vlády Igor Matovič. Nočný zákaz vychádzania totiž vláda na svojom rokovaní neschválila.

Matovič tiež uviedol, že nebude považovať za zlyhanie, ak po 15. novembri nebudú na hraniciach prijaté nové opatrenia. Ako potvrdil, počet ľudí, ktorí v súčasnosti chodia cez hranice, je minimálny. „Ten pohyb cez hranice nám dnes nepredstavuje riziko. Samozrejme Ministerstvo vnútra SR na tom pracuje. Hneď ako budú mať zabezpečené všetko, čo k tomu má byť a budú jasné pravidlá, tak ich určite oznámia pár dni predtým, ako začnú platiť,“ dodal Matovič.

Premiér reagoval aj na otázku uvoľňovania opatrení po testovaniach na ochorenie COVID-19. „Keď sa prijímali opatrenia, ktoré dnes platia, tak bolo oznámené, že k uvoľňovaniu príde, až keď bude takzvaný sedemdňový kĺzavý medián pod hodnotou 500. Zjednodušene to znamená, že denne by sme mali približne 500 nových pozitívne testovaných ľudí, tak vtedy by sme začali uvoľňovať opatrenia,“ uzavrel.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok