Divadlo či koncert môžete sledovať online. Predstavili nový projekt

TA3 SITA
11.11.2020 11:52

Nový projekt ministerstva kultúry Online Živé umenie umožní verejnosti sledovať divadlo či koncerty online z domova. Ako priblížilo vo svojom profile na sociálnej sieti MK SR, projekt otvorí v stredu o 20:00 divadelná inscenácia Polnočná omša vysielaná naživo zo Štúdia Slovenského národného divadla v Bratislave. Na toto predstavenie je stanovené „vstupné“ v hodnote desať eur.

Divadlo či koncert môžete sledovať online. Predstavili nový projekt
TASR/Dano Veselský

„Projekt Online Živé umenie sa spúšťa vďaka dohode ministerstva kultúry s Úradom verejného zdravotníctva SR. Na jej základe môžu aj počas zatvorenia divadelné, tanečné, hudobné a ďalšie profesionálne telesá skúšať a vysielať online svoju produkciu,“ priblížilo ministerstvo.

V prvej fáze sú medzi zapojenými inštitúciami divadelné, hudobné a tanečné scény inštitúcií, ktoré sú zriaďované ministerstvom. Časom by mali podľa rezortu pribudnúť ďalšie, keďže projekt chce sprístupniť aj inštitúciám mimo rezortu.

Ministerstvo priblížilo, že predstavenia či koncerty zaradené do programu Online Živé umenie si môže záujemca nájsť na portáli návštevník.online. Program je momentálne naplánovaný do 20. januára 2021. Cena vstupeniek je od štyroch do siedmych eur. Za cenu jednej vstupenky si bude môcť vybraný divadelný titul či koncert pozrieť celá rodina.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok