Ficov Smer sa chystá na protest. Nezodpovedné, hnevá sa Naď

TA3 SITA
11.11.2020 11:28

Smer-SD Roberta Fica sa chystá na protivládny protest, ktorý sa má napriek aktuálnej situácii uskutočniť 17. novembra. Dôvodom je údajná záľuba premiéra Igora Matoviča "v obmedzovaní a porušovaní základných práv a slobôd." Minister obrany Jaroslav Naď to považuje za "absolútne nezodpovedné."

Minister Naď si myslí, že ak bývalí premiéri „burcujú“ ľudí, aby nedodržiavali zákon, tak to podľa neho znamená, že sa veľmi boja. V utorok 17. novembra sa má v Bratislave konať ďalší protest proti obmedzeniam súvisiacim s koronavírusom. Podľa organizátorov, ktorí o tom informujú na sociálnej sieti, sa má začať o 15:00 na bratislavskej Hlavnej stanici.

Účasť na proteste potvrdili aj predstavitelia opozičnej strany Smer-SD. „Ak ľudia nesúhlasia s vládnutím Igora Matoviča, mali by 17. novembra prísť a vysloviť svoj názor,“ uviedli predstavitelia Smeru vo videu zverejnenom na sociálnej sieti.

Po provom proteste tohto typu, ktorý sa konal pred Úradom vlády SR 17. októbra, polícia obvinila z obzvlášť závažného zločinu útoku na verejného činiteľa, spáchaného počas núdzového stavu, 31-ročného občana ČR Pavla R. a 31-ročného Martina J. z okresu Poprad. Obvinený občan ČR je momentálne stíhaný väzobne.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok