Zverejnili, kedy konečne otvoria bratislavské Mlynské nivy

TA3 SITA
11.11.2020 10:45

Po približne dvoch rokoch sa Bratislavčania a ľudia, ktorí v hlavnom meste pracujú, dočkali. Po víkende obnovia pre verejnú dopravu kľúčovú tepnu Mlynské nivy. MHD čakajú výraznejšie zmeny.

Zverejnili, kedy konečne otvoria bratislavské Mlynské nivy
TASR/Dano Veselský

Bratislavskú mestskú hromadnú dopravu čakajú v súvislosti s otvorením ulice Mlynské nivy zmeny. "V pondelok 16. novembra sa otvoria Mlynské nivy aj pre bratislavskú MHD. V súvislosti s touto zmenou sa upravia trasy viacerých liniek," informuje na sociálnej sieti Dopravný podnik Bratislava. Zmeny sa dotknú autobusových a trolejbusových liniek. Linky 21, 25, 50, 70, 88, 202 a 210 budú premávať po pôvodných trasách, zruší sa obchádzka po Páričkovej ulici. Linky 21, 25 a 88 sa budú začínať pred novou budovou autobusovej stanice.

Linka 50 bude premávať cez Mlynské nivy, v smere k OD Slimák cez Svätoplukovu a Páričkovu, linka 70 bude premávať cez Karadžičovu a Mlynské nivy. "Linka 202 sa bude začínať na Rajskej (Nemocnica sv. Michala) a premávať po Mlynských nivách. Budú ju dočasne obsluhovať autobusy," uvádza DPB a dodáva, že linka 210 bude v oboch smeroch zachádzať pred novú budovu autobusovej stanice a zastavovať v každom smere na samostatnom nástupišti. "Cestujúcim odporúčame venovať zvýšenú pozornosť cieľu spoja, ktorý je zobrazený na informačných tabuliach," dodáva dopravný podnik.

Linka 205 bude premávať cez Mlynské nivy a Svätoplukovu. V smere na Trnávku bude do polovice decembra obsluhovať aj zastávku Špitálska. "Linky 208, 212 a N72 budú až do času finalizácie trolejového vedenia premávať po výlukových trasách. Obnovenie pôvodných trás sa predpokladá v polovici decembra," doplnil DPB. Linka X72 bude zrušená, nahradí ju linka 202 na pôvodnej trase.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok