Biden chce s vírusom bojovať aktívnejšie, USA evidujú rekord

TA3 TASR
11.11.2020 06:44

Spojené štáty zaznamenali 201.961 nových prípadov koronavírusu SARS-CoV-2, čo je najvyšší denný nárast od začiatku pandémie. Informovala o tom agentúra AFP s odvolaním sa na údaje Univerzity Johnsa Hopkinsa.

Biden chce s vírusom bojovať aktívnejšie, USA evidujú rekord
SITA/AP

Vysoký počet nových prípadov podľa AFP z časti spôsobilo oneskorenie v súvislosti so zaznamenávaním údajov z víkendu. USA v utorok o 8.30 h miestneho času evidovali 10.238.243 prípadov nákazy od začiatku pandémie a 239.588 úmrtí. Za posledných 24 hodín pribudlo 1535 nových úmrtí v spojitosti s ochorením COVID-19.

Viac ako 60.000 osôb je v USA hospitalizovaných s koronavírusom. Úradujúci americký prezident Donald Drump berie noseniu rúšok na ľahkú váhu a tvrdí, že vírus zmizne sám od seba. Novozvolený americký prezident Joe Biden však sľúbil, že v boji s koronavírusom zaujme aktívnejší postoj a občanov v pondelok vo svojom prejave vyzval, aby nosili rúška.

Novozvolený americký prezident Joe Biden však sľúbil, že v boji s koronavírusom zaujme aktívnejší postoj a občanov v pondelok vo svojom prejave vyzval, aby nosili rúška.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok