Bude platiť nočný zákaz vychádzania. Na test ohľad nezoberú

TA3 TASR SITA
10.11.2020 13:29

Na Slovensku bude nočný zákaz vychádzania. Uviedol to premiér Igor Matovič s tým, že presný dátum urči vláda a opatrenie začne platiť súčasne s opätovným prijatím núdzového stavu.

Pri nočnom zákaze vychádzania nebude záležať na tom, či sme sa zúčastnili antigénového testovania, alebo nie. Ako uviedol Matovič v rádiu Expres, od jedenástej večer do piatej ráno budú môcť ísť ľudia “do práce a z práce” či do nemocnice, ale na nočný život budú musieť zabudnúť. O nočnom zákaze vychádzania podľa premiéra jednohlasne rozhodol Ústredný krízový štáb.

Núdzový stav, ktorý je aktuálne vyhlásený, sa končí 14. novembra. Zákaz vychádzania teda zrejme môže začať platiť od tohto dátumu. Ústredný krízový štáb odporučil vláde, aby núdzový stav predĺžila o ďalších 90 dní. 

Certifikáty o absolvovaní testu na koronavírus sa budú vyžadovať do konca tohto týždňa, a teda do nedele večera. Dôvodom je, že počas najbližšieho víkendu nebude prebiehať ďalšie kolo plošného testovania.

Interiéry podnikov aj wellness centrá zatiaľ zostávajú zatvorené. Kedy sa to zmení? Podľa Matoviča bude táto téma aktuálna vtedy, keď prírastok pozitívnych prípadov z PCR testov bude v priemere 500 denne.

Certifikáty z plošného testovania, ktoré boli podľa Matoviča "vstupenkou k slobode" by na budúci týždeň už vyžadovať nemali.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok