Premiér a ohrozené sektory rokovali o kompromise v ťažkej dobe

TA3 TASR
10.11.2020 14:40

Zástupcovia oblastí, ktoré najviac utrpeli zavedením opatrení v boji proti šíreniu ochorenia COVID-19, sa stretli s premiérom Igorom Matovičom. Cieľom diskusie bolo nájsť kompromis medzi oživením ekonomiky a ochranou zdravia ľudí.

Diskutovali o opatreniach počas nadchádzajúcej zimy. Stretnutie sa konalo v hoteli Bôrik v Bratislave. Matovič sa podľa vlastných slov obával, že ak počas zimy na päť či šesť mesiacov ostanú zatvorené rôzne prevádzky, dostaneme z toho "takú ponorku, že nebudeme mať schopnosť bojovať s pandémiou". Zdôraznil, že nás čaká epidemiologicky ťažká zima.

Očakával, že si so zástupcami viacerých segmentov na stretnutí povedia aj to, kto je čo ochotný urobiť preto, aby sme si "slobodu užívali čo najdlhšie""Zároveň považujem za dôležité, aby sme týmto ľuďom dali svetielko na konci tunela," uviedol s tým, že potrebujú vedieť, za akých podmienok by mohli znova fungovať.

Igor Matovič: "Táto zima po epidemiologickej stránke bude veľmi ťažká. Na druhej strane také bežné radosti života, pre niekoho to je reštaurácia, pre niekoho kostol, pre niekoho šport, k životu patria a obávam sa, že ak si ich nedoprajeme, naozaj tak opatrne, tak sa to môže prejaviť na psychike všetkých nás."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok