Zamietli sťažnosť Kováčikovcov, špeciálny prokurátor zostáva vo väzbe

TA3 SITA
10.11.2020 12:25

Senát Najvyššieho súdu zamietol sťažnosť obvineného špeciálneho prokurátora Dušana Kováčika. Zostáva tak v kolúznej a preventívnej väzbe. Rovnako senát zamietol aj sťažnosť jeho manželky.

Obvinený špeciálny prokurátor Dušan Kováčik ostáva vo väzbe. Ako informovala hovorkyňa Najvyššieho súdu SR Alexandra Važanová, senát 4T NS SR na neverejnom zasadnutí sťažnosť obvineného, podanú proti uzneseniu Špecializovaného trestného súdu, ktorým bol vzatý do väzby, zamietol ako nedôvodnú.

„Senát, rovnako, ako sudkyňa pre prípravné konanie, zistil u obvineného existenciu kolúznej a preventívnej väzby. Senát zároveň zamietol aj sťažnosť manželky obvineného,“ dodala Važanová.

Obvineného Dušana Kováčika zadržala Národná kriminálna agentúra 22. októbra. Neskôr polícia oznámila, že špeciálny prokurátor čelí obvineniam z korupcie, založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny a pokračovacieho zločinu zneužitia právomoci verejného činiteľa v súbehu s prečinom ohrozenia dôvernej skutočnosti a vyhradenej skutočnosti.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok