Prijali obžalobu na Veľkého Fera. Sudcov mal korumpovať roky

TA3 SITA
10.11.2020 12:22

Pred súd sa postavil Veľký Fero. Žilinský podnikateľ František Tóth sa policajtom priznal, že ho roky živilo korumpovanie sudcov na žilinských súdoch. Špeciálny súd prijal obžalobu na neho aj štvoricu mužov, ktorí sa snažili kúpiť si spravodlivosť.

„Senát ŠTS na verejnom zasadnutí prijal obžalobu, nariadil hlavné pojednávanie na termíny 20. novembra a 4. decembra, spôsob a rozsah dokazovania, pretože nezistil závažné procesné chyby ani porušené práva obhajoby,“ uviedla hovorkyňa súdu Katarína Kudjáková.

Podnikateľ známy ako Veľký Fero je obvinený, že vo viacerých prípadoch preberal finančné dary v hodnote tisícov až desiatok tisícov eur, ktoré neskôr poskytoval sudcom žilinských súdov. Tí mali za finančné čiastky ovplyvniť rozhodnutia v prejednávaných veciach. Išlo napríklad o rozhodnutia o prepustení z väzby, podmienečnom prepustení z výkonu trestu a tiež zabezpečenie oslobodenia spod obžaloby. V tomto prípade sú obžalovaní aj František S. prezývaný „Malý Fero“, Ľuboš M., Patrik M. a Andrej B.

Sudcovia, ktorí podľa policajného vyšetrovania finančné čiastky preberali, sú stíhaní v rámci akcie Plevel.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok