Dôchodcom komplikuje život odporúčanie, aby nešli na testy

TA3 SITA
9.11.2020 12:17

Vláda odporučila dôchodcom nad 65 rokov, aby sa nezúčastnili na celoplošnom testovaní. Mnohí to dodržali, no teraz majú problém dostať sa k svojim dôchodkom. Bez platného certifikátu ich totiž nepustia na poštu. Podobné problémy vraj vznikajú aj v bankách či u mobilných operátorov.

Slovenská pošta umožňuje dôchodcom, ktorí si chodia po dôchodok na pobočku Pošty, aby si ho jednoduchým telefonátom presmerovali domov. Vyhnú sa tak ohrozeniu koronavírusom a problémom so zákazom vychádzania, ak sú vo veku nad 65 rokov a mali preto výnimku v celoplošnom testovaní.

„Ide zhruba o 5% dôchodcov, ktorí využívajú doručenie dôchodcovskej dávky na pobočku Slovenskej pošty a dôchodok im je vyplácaný v hotovosti. Prosíme ich o to, keďže situácia je v danom období pre poberateľov dôchodkov obzvlášť riziková, aby využili aktuálny zjednodušený spôsob, telefonicky kontaktovali svoju pobočku pošty a nechali si doniesť dôchodok poštovými doručovateľmi priamo domov. Služba je pre dôchodcov bezplatná.“ uviedol minister dopravy Andrej Doležal.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok