Testy fungujú, máme zbraň proti Covidu. Premiér hodnotil 2. kolo

TA3 TASR
7.11.2020 16:28

Do soboty 12.00 h bolo v rámci druhého kola plošného testovania na ochorenie COVID-19 otestovaných 553 377 ľudí, z nich malo pozitívny výsledok 3677, čo je približne 0,6 percenta. Informoval o tom minister obrany Jaroslav Naď na tlačovej konferencii v Skalici.

Otvorených je podľa Naďa 2736 odberných miest, z toho 22 v tzv. zelených okresoch. Realizáciu zabezpečuje takmer 21 000 ľudí. Z celkového čísla sa v zelených okresoch dopoludnia dalo otestovať 8041 ľudí, 58 malo pozitívny výsledok. Minister hovorí, že v červených okresoch neevidujú dlhé rady. Čaká sa podľa neho iba na niektorých miestach v zelených okresoch. Poprosil preto ľudí, aby v rade zbytočne nečakali a prišli neskôr, prípadne sa išli dať otestovať do červených okresov.

Podľa premiéra Igora Matoviča doterajšie výsledky potvrdzujú, že antigénové testy fungujú. "Slovensko má efektívnu zbraň proti COVIDU-19," vyhlásil. Zároveň nevylúčil opakovanie testovania v najbližších mesiacoch, či už lokálne alebo plošne, ak si to bude situácia vyžadovať.

V 45 okresoch sa v sobotu začalo druhé kolo plošného testovania na ochorenie COVID-19. Ide o tzv. červené okresy, kde počet ľudí s pozitívnym výsledkom testov dosiahol v minulotýždňovom prvom kole testovania hranicu 0,7 percenta. Odberné miesta sú otvorené od 8.00 do 20.00 h. Odberné miesta vznikli aj v niektorých zelených okresoch, kde o to požiadali samosprávy. Ich zoznam je zverejnený na somzodpovedny.sk.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok